in

KOLEDAR Formule 1 sezone 2022 s 23 dirkami znova brez NEMČIJE

Formula 1 ima še vedno polne roke dela z letošnjim koledarjem, vendar so že s pogledom na sezoni 2022. Stefano Domenicali je kolegom iz Sport Bild povedal, da dirke VN Nemčije v prihodnjem letu ne bo.

Foto: HB Press

Dirka za VN Nemčije je med številnimi navijači in tudi dirkači zelo priljubljen dogodek, vendar pa gre tukaj tudi za dirko, ki se že leta trudi finančno preživeti.

Stezi Hockenheimring in Nürburgring sta v preteklosti že izmenično organizirali dirko, da bi si razdelili stroške, dolgo pa je nemško dirko kot partner podprl celo Mercedes. Vendar so s tem prenehali in tako je VN Nemčije izginila iz koledarja. Leta 2020 se je Nürburgring vrnil na tako imenovani korona koledar. Vendar pa leta 2022 takšne dirke ne gre pričakovati. “Imam občutek, da organizacije same nimajo dovolj zaupanja, da bi lahko organizirale dirko,” je za nemški medij povedal prvi mož Formule 1 Stefano Domenicali.

Stefano Domenicali je za nemške medije povedal, da dirke VN Nemčije v sezono 2022 ne bo, kljub temu, da nameravajo izvesti 23 prireditev – Foto: HB Press

Sicer pa Formuli 1 ne primanjkuje novih prirediteljev. Obstajajo tudi želje po dirki v Afriki in daljnem vzhodu, kot je Koreja. “Samo poglejte Zandvoort, ki je že razprodan za prihodnja leta,” pove Domenicali. Poleg tega bo prvič na koledarju dirka v Miamiju, kjer se prav tako pričakujejo polne tribune. Po besedah Italijana bo koledar sezone 2022 vseboval 23 dirk, od katerih bo ena tretjina izvedena v Evropi.           

Kritike: STAREJŠI dirkači so v napoto mladim TALENTOM

EDDIE JORDAN: “Vsi dirkači so polni sranja”