in

MotoGP MISANO: Pecco BAGNAIA slavil še DRUGIČ zapored

Francesco Bagnaia je zmagovalec dirke v elitnem razredu MotoGP v domačem Misanu, po tem, ko je na koncu odbil napade Fabia Quartararoja.

Dirkač tovarniške ekipe Ducati je bil najhitrejši že na sobotnih kvalifikacijah, najbolje pa je startal tudi na današnji dirki in bil v vodstvu pred svojim moštvenim kolegom Jackom Millerjem. Za Avstralcem je v uvodnih krogih vozil vodilni v skupnem seštevku, Fabio Quartararo.

Po slabi polovici dirke so prvi trije naredili nekaj razlike do ostalih, v zadnji tretjini pa je nekoliko zaspano dirko prebudil prav Quartararo, ki je mojstrsko prehitel Millerja in se podal v lov za Bagnaio. V drugem delu dirke je izjemno predstavo prikazal tudi Enea Bastianini, ki mu je osem krogov pred koncem uspelo prehiteti Millerja.

Fabio Quartararo do cilja ni uspel prehiteti Pecca Bagnaio. – Foto: MotoGP.com

Pred koncem dirke je Quartararo uspel dohiteti vodilnega Bagnaio, ga poskušal prehiteti, a je Italijan uspel odbiti vse Francozove napade do konca dirke. Bastianini je na drugi strani branil tretje mesto pred zasledovalci, kar mu je na koncu tudi uspelo. “Za mano je res težka dirka. Vedel sem, da moram na začetku potegniti, ker mi bo z mehkimi gumami proti koncu zmanjkalo oprijema. Quartararo je s trdimi pnevmatikami na koncu imel boljše karte v rokah, a mi ga je uspelo zadržati za seboj,” je po dirki povedal Bagnaia.

Enea Bastianini je na koncu osvojil tretje mesto. – Foto: MotoGP.com

Še bolj se je po dirki smejalo Bastianiniju: “Zame je Misano prav poseben kraj in zelo sem srečen, da sem prav tukaj prvič stopil na stopničke.”. V skupnem seštevku je z drugo zaporedno zmago Bagnaia zmanjšal zaostanek za Quartararojem. Vodilni Francoz ima zdaj 234 točk, Bagnaia pa 186 točk.

Še (najverjetneje) zadnjič v MotoGP se je pred svojimi navijači predstavil Valentino Rossi.

Rezultati – MotoGP, VN San Marina, Misano

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ITALIJANI želijo zbrati denar, da GIOVINAZZI ostane v FORMULI 1

YUGO GVC Cabrio na dražbi prodan za 12.100 DOLARJEV