in ,

BMW serije 2 Active Tourer: Nadaljevanje BMW-jeve ENOPROSTORSKE zgodbe

Pri BMW-ju so predstavili novo (drugo) generacijo modela Active Tourer.

Kot je bilo za pričakovati, je tudi enoprostorski novinec dobil večjo (in v zgornjem delu prelomljeno) masko hladilnika, ki je bolj ali manj lajtmotiv pri vseh zdajšnjih novih BMW-jevih modelih. Če je maska večja, so v primerjavi s predhodnikom manjša sprednja svetila, ki jih je za doplačilo mogoče dobiti tudi z matrično LED-tehnologijo. Sama stranska linija ostaja prepoznavno enoprostorska, so pa nove kljuke na vratih ter vzvratna ogledala.

V primerjavi s predhodnikom je nova generacija modela Active Tourer v dolžino zrasla za dobre tri centimetre, avto je tudi nekaj širši, a ima enako medosno razdaljo kot predhodnik. Omenimo še, da ima kljub enoprostorski zasnovi Active Tourer zelo dober količnik zračnega upora (0,26).

Bolj kot na zunaj so spremembe vidne v notranjosti, saj so v Münchnu v novinca vgradili iDrive 8 infozabavni sistem, ki sodeluje z 10,25-palčnim zaslonom merilnikov in 10,7-palčnim zaslonom za informacije in zabavo na sredinski konzoli.

Osnovni model 218i poganja 1,5-litrski prisilno polnjen motor največje moči 100 kW (136 KM) in 230 Nm maksimalnega navora, nad njim je 220i enake prostornine in največje moči 125 kW (170 KM), najmočnejši primerek nosi oznako 223i in zore 160 kW (218 KM) ter 360 Nm maksimalnega navora. Dizelski predstavnik je eden, in sicer model z oznako 218d, ki zmore največjo moč 110 kW (150 KM) ter 360 Nm maksimalnega navora.

Moč in navor se v vsakem primeru pretakata na sprednji kolesni par, za kar skrbi sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama. Novi BMW Active Tourer bo v prodajne salone zavil februarja 2022, kasneje pa bo na voljo tudi kot priključni hibrid.

Galerija: BMW serije 2 Active Tourer

Ali je to KOLEDAR Formule 1 sezone 2022, ki bo kmalu PREDSTAVLJEN?

HORNER: Če bi bilo po volji LIBERTY MEDIE, bi imeli 35 dirk