in

MARKO: Od Silverstonea se pri MERCEDESU dogaja nekaj čudnega

Helmut Marko je zadovoljen z rezultatom, ki so ga dirkači Red Bulla in AlphaTaurija dosegli na dirki VN Turčije, vendar pa tudi vidi, da je bil zaostanek za Mercedesom zaskrbljujoč.

Marko je pohvalil Yukija Tsunodo, ki je dolgo za seboj zadrževal Lewisa Hamiltona - Foto: HB Press

Po mnenju glavnega svetovalca Red Bulla morajo sedaj ugotoviti, od kod je prišla ta nenadna prednost ekipe srebrnih puščic in pri tem ima svoje pomisleke.

Marko je bil po dirki VN Turčije ponosen na svoje dirkače. Tako Yuki Tsunoda kot Sergio Perez sta odlično pomagala Maxu Verstappnu. “Yuki Tsunoda je na začetku dirke dobro držal za seboj Hamiltona,” tako Avstrijec za nemške kolege iz Sport1. “Če bi hitreje prišel mimo njega, bi morda celo zmagal na dirki. Ker če bi uspel priti za Bottasa, bi zagotovo prišlo do menjave mest.” Toda Avstrijca skrbi hitrost tekmeca, čeprav sprejema sodbo varuhov pravil FIA-e, da je motor Mercedesa legalen.

Sicer Marko ekipi Mercedes ne očita nelegalnosti, toda začudeno ugotavlja, da se pri srebrnih puščicah od Silverstonea naprej dogaja nekaj čudnega – Foto: HB Press

Mislim, da Mercedes ni storil nič nezakonitega,” priznava Marko. “Toda od Silverstonea se dogaja nekaj čudnega. Sedaj je na nas, da raziščemo, zakaj so nenadoma tako hitri. Ali je samo motor ali pa kaj drugega. Zdaj moramo delati dan in noč, da odkrijemo njihovo skrivnost in da se ji zoperstavimo. Čim hitreje. To je odvisno od nas.” Če Red Bull tega ne bo ugotovil, Marko vidi temne oblake. “Če bo razlika v hitrosti ostala enaka kot v Istanbulu, potem bomo imeli težavo,” zaključi svetovalec Red Bulla.

Pohvale je bil deležen tudi Sergio Perez, ki je uspešno ubranil napad Lewisa Hamiltona – Foto: HB Press

               

BINOTTO bo izpustil tudi MEHIKO in BRAZILIJO

Jost CAPITO: Ekipe naj področju TRAJNOSTI ne čakajo FIA-e