in ,

ALFA ROMEO se zavzema, da bi BOTTAS za njih debitiral že na testu v ABU DABIJU

Pogovori z Mercedesom že potekajo in če bodo veljaki srebrnih puščic Bottasu prižgali zeleno luč, bi lahko Finec že decembra debitiral v dirkalniku Alfe Romea na testu v Abu Dabiju.

Foto: HB Press

Valtteri Bottas, trenutni dirkač Mercedesa, bi lahko že na testu v Abu Dabiju decembra opravil svoj debi za novega delodajalca, ekipo Alfa Romeo, če mu bo Mercedes dal zeleno luč. Tiskovni predstavnik srebrnih puščic je kolegom iz Motorsport.com namreč pojasnil, da ni nobenega razloga, da bi Bottasa ovirali pri testu za Alfo in dodal, da na tem tudi delajo.

Običajno se morajo v takšnih situacijah sprejeti kompleksni komercialni dogovori. Toda test v Abu Dabiju poteka 14. in 15. decembra, torej tako pozno v koledarskem letu, da je ta termin blizu konca vseh relevantnih pogodb. Bottas je že obiskal tovarno Alfe Romea v Hinwilu in opravil prilagoditev sedeža. “Tam sem bil že pred nekaj tedni. Je zelo dobra tovarna. Imajo vso potrebno infrastrukturo, ki jo potrebujejo, da postanejo močna ekipe,” je izdal Finec. “Mislim, da letošnjega dirkalnika niso razvijali. Tako da letos od njih ni bilo pričakovati velikega napredka. Verjamem, da se že veselijo januarja in prihodnje sezone,” doda Bottas. V pogledu možnosti, da bi lahko za Alfo nastopil na decembrskih testiranjih, pa je zadržan: “TBC (to be confirmed). Videli bomo. Upam, da bom lahko.

Pri ekipi Alfa Romeo si prizadevajo, da bi Valtteri Bottas v dirkalnik svojega rojaka Kimija Raikkonena, ki se po koncu sezone poslavlja, usedel že na testu v Abu Dabiju decembra letos.

Frederic Vasseur, šef ekipe Alfa Romeo, je potrdil, da potekajo pogovori z Mercedesom o tem, da bi Bottas dobil zeleno luč. “Pogovoriti se moramo z Mercedesom in seveda najti dogovor. Pogodba je pogodba in Valtteri ima pogodbo do konca leta, tako da moramo najti rešitev,” je Francoz povedal kolegom iz Motorsport.com. Istočasno pa Vasseur ve: “Tudi če bodo dirkalniki v naslednjem letu povsem drugačni, je za obe strani to dobra vaja, da se spoznata. Menim, da je smiselno, da za nas nastopi na tem testiranji in to bo dobra priložnost. Veliko bolj gre za to, da se zgradi odnos med ekipe in dirkačem.”                     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Valentino ROSSI: Po koncu sezone z DVEH na ŠTIRI kolesa

Ross BRAWN: Max VERSTAPPEN me spominja na Michaela SCHUMACHERJA