in ,

Volitve predsednika FIE: ETIČNA KOMISIJA opozarja na potencialne NEPRAVILNOSTI

Vodja etične komisije pred volitvami za novega predsednika FIE svari pred pritiskom na delegate.

Etična komisija Svetovne avtomobilistične zveze (FIA), je opozorila kandidate za mesto predsednika, naj ne izvajajo nedopustnega pritiska na volilne upravičence. Natančneje, opozorila je, naj od volivcev ne zahtevajo, da jim pošiljajo fotografije izpolnjenih glasovnic, s čimer bi dokazali, da so glasovali za preferiranega kandidata.

17. decembra bodo v Parizu izvolili naslednika Jeana Todta, ki ne bo več kandidiral. Za zdaj sta kandidata dva, in sicer Graham Stoker ter Mohammed ben Sulayem. Oba trenutno vodita kampanjo in sestavljata svoji kandidatni ekipi.

Jean Todt bo 17. decembra dobil svojega naslednika na čelu FIE.

Pred najbolj vročo fazo volilne kampanje so predstavniki zveze očitno zaskrbljeni, da se konkurenčna tabora ne bosta spopadla le s poštenimi sredstvi. Zaradi tega se je Francois Bellanger, predsednik etičnega odbora FIE, odločil poslati pismo vsem članicam FIE, samo pismo pa je bilo objavljeno tudi na spletni strani Svetovne avtomobilistične zveze.

V njem Bellanger poudarja, kako pomembno je, da so predsedniške volitve v skladu z “najvišjimi standardi vodenja, integritete in demokracije”, ki so “zapisani v naših statutih”. Dodal je še: “V zvezi s tem je naša dolžnost zagotoviti, da vsi, ki sodelujejo v kampanji in volilnem procesu, spoštujejo standarde ravnanja, določene v etičnem kodeksu FIE.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MARKO se napetemu vzdušju le smeji: “MERCEDES proti preostalemu SVETU”

NORRIS za sprint dirko predlaga POSAMIČNO VOŽNJO na čas za štartni VRSTNI RED