in ,

BOTTAS razkril, zakaj je bil počasnejši: “Imel sem drugačen dirkalnik kot HAMILTON”

Valtteri Bottas v Katarju ni imel najboljšega dirkaškega konca tedna. Na kvalifikacijah je bil občutno počasnejši od moštvenega kolega Lewisa Hamiltona.

Foto: HB Press

Tudi na dirki se je mučil, da bi ujel ritem. Finec je moral na koncu odstopiti zaradi nepričakovane poškodbe gume in tako je Katar zapustil brez osvojene točke.

Po kvalifikacijah je bil presenečen nad svojo hitrostjo. V petek je bil hitrejši od Hamiltona na obeh treningih, toda tekom tretjega treninga in kvalifikacij se je njegova hitrost nenadoma izgubila. Kajti Finec je za moštvenim kolegom zaostal za več kot pol sekunde. Bottas kje finski spletni strani Ilta Sanoma razkril vzrok za svojo slabšo hitrost. “Našel sem razlog, vendar vam ne morem povedati podrobnosti. Moj dirkalnik ni bil povsem enak kot v petek in ne povsem enak Lewisovem. Med obema dirkalnikoma je bil nekaj razlik.

Valtteri Bottas je razkril, zakaj je bil v soboto in nedeljo toliko počasnejši od Hamiltona, potem ko je bil še v petek hitrejši. Imel je drugačen dirkalnik kot moštveni kolega – Foto: HB Press

Mercedes tačas v konstruktorskem prvenstvu vodi za pet točk pred Red Bullom. “Dobro nam gre, še naprej moramo vztrajati.Bottas je dejal, da je ekipa našla nove načine za vožnjo skozi hitre zavoje na dirkališču. “Veliko smo se naučili in naš dirkalnik smo lahko bolje nastavili za ta dirkališča. To je dobro delovalo in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi v Savdski Arabiji.

Zakaj RED BULL v Katarju ni PEREZU zamenjal motorja?

HORNER odgovarja HILLU: “Če mislim, da si rit, ti bom povedal”