in

HAMILTON se primerja z “neizkušenim” VERSTAPPNOM

Lewis Hamilton se bo v letošnji sezoni Formule 1 prvič pomeril za naslov prvaka z Maxom Verstappnom in ta boj se lahko odloči prav za finalni dirki v Abu Dabiju.

Foto: HB Press

Če je Britanec v pogovoru s kolegi iz Autosport.com poudaril, da to ni njegov prvi boj za naslov prvaka, je opazil, da je to drugače za dirkača Red Bulla.

Sedemkratni svetovni prvak v Verstappnu prepozna marsikaj o sebi. “Star sem 36 let, to počnem že dolgo, tako da ni prvič, da se soočam z dirkačem, ki je bil na določene načine dober in slab. Mislim, da sem v veliko boljšem položaju, da lahko to obvladam, da se spopadem s tem. Še posebej v središču pozornosti in pritiskih v športu,” je dirkač Mercedesa povedal v intervjuju. Oba dirkača sta pokazala sijajne akcije na stezi, večkrat pa jo tudi zapustila.

Lewis Hamilton se v lastni samohvali primerja z Maxom Verstappnom, kateremu pripisuje “neizkušenost”, čeprav poudarja, da bo nekoč zelo uspešen – Foto: HB Press

Na primer v Italiji je Verstappen celo trčil v Hamiltona, kar je pozneje vodilo do številnih sporov. Hamilton poudarja, da sprejema te situacije. “Vem da je super hiter fant in da bo sčasoma postal vse močnejši, v to ne dvomim. Tukaj vidim sebe, ko sem bil star 24 ali 25 let. Takrat sem storil veliko napak. Imel sem hitrost, vendar sem doživljal veliko različnih izkušenj izven dirkalnika in tudi bil v središču pozornosti, se soočal s pritiski, ko sem bil v ospredju.”                                         

HONDA naj bi za zadnji DVE DIRKI zagotovila VEČ MOČI motorja

Hvalospevi na račun Fernanda ALONSA: PRVAK se je vrnil!