in ,

Uradno: KUBICA tudi leta 2022 rezervni dirkač ALFE ROMEO

Robert Kubica bo zahvaljujoč svojemu poljskemu sponzorju PKN Orlen tudi v sezoni 2022 opravljal delo rezervnega in razvojnega dirkača ekipe Alfa Romeo.

Foto: HB Press

V ekipi Alfa Romeo se bo za sezono 2022 veliko spremenilo. Švicarsko moštvo iz Hinwila bo nastopilo s povsem spremenjeno dirkaško zasedbo.

Kajti Valtteri Bottas bo zamenjal rojaka Kimija Raikkonena, ki se odpravlja v pokoj, Kitajec Guanyu Zhou pa bo prevzel sedež Antonia Giovinazzija. Toda en dirkač pa vendarle ostaja v moštvu in to je Robert Kubica. Poleg omenjenih sprememb se bo povečala tudi vloga Sauberjevega talenta, mladega Thea Pourchairea. Mladi Francoz je letos navdušil v prvenstvu Formule 2, kjer je že dobil dve dirki in je trenutno v prvenstvu na petem mestu.

PKN Orlen, poljska naftna družba, je podaljšal pogodbo z ekipo Alfa Romeo, kar pomeni, da bo Robert Kubica tudi v letu 2022 rezervni dirkač švicarskega moštva.

Prihodnje leto bo napadel naslov prvaka Formule 2, obeta pa se mu tudi morebitna vloga rezervnega dirkača Alfe Romeo. To vlogo bo tudi v prihodnje opravljal Robert Kubica, kajti sponzor PKN Orlen je podaljšal pogodbo z moštvom Frederica Vasseurja, kar pomeni, da na podlagi tega Kubica ostaja v ekipi Alfa Romeo.        

VRHUNSKI aerodinamik Mercedesa ERIC BLANDIN odhaja v ASTON MARTIN!

HONDA naj bi za zadnji DVE DIRKI zagotovila VEČ MOČI motorja