in ,

Novi PRVAK Formule 2, Oscar PIASTRI: Kje naj se še DOKAŽEM?

Avstralec, ki je kljub dominantni zmagi v Formuli 2 ostal brez sedeža v Formuli 1, se sprašuje: “Kje naj še dokažem, da bom dobil priložnost?”

Oscar Piastri bi lahko že tekom letošnje sezone pri Williamsu zamenjal Nicholasa Latifija, ki očitno ni dorasel svoji nalogi - Foto: Alpine

Novopečeni prvak Formule 2 Oscar Piastri je razočaran, da prihodnje leto ne bo redni voznik v Formuli 1. Avstralec želi prevzeti vlogo nadomestnega in testnega voznika pri ekipi Alpine in počakati na svojo priložnost. Le-to bi po njegovem mnenju moral dobiti najpozneje v sezoni 2023.

“Naredil sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi se priporočil za mesto v Formuli 1,” je dejal Piastri – in nedvomno ima prav. Avstralski varovanec nekdanjega voznika Formule 1 in rojaka Marka Webberja si je namreč z bliskovito hitrostjo podredil vse tri serije, ki vodijo do Formule 1.

Leta 2019 je Piastri v svoji prvi sezoni osvojil naslov evropskega pokala Formule Renault. Leta 2020 je zmagal – spet kot novinec – v razburljivem troboju za naslov prvaka v Formuli 3. Letos je bil izjemno suveren v Formuli 2 in na koncu slavil z več kot šestdesetimi točkami naskoka pred drugouvrščenim Rusom Shwartzmanom.

Toda kljub izjemni seriji, s katero se lahko izmed aktualnih dirkačev v ekvivalentnih serijah pohvalita le Charles Leclerc in George Russell, je dirkač akademije Alpine ostal brez sedeža v F1.. Pri Alpine bosta leta 2022 sedeža spet zasedla Fernando Alonso in Esteban Ocon, Francozi pa nimajo nobene stranke, v katero bi lahko postavili Piastrija. “Seveda sem nekoliko razočaran, da ne morem takoj v Formulo 1 in resnično upam, da bom leta 2023 redni dirkač v F1,” je dejal Piastri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Šef RNF Yamahe: Sodelovanje z ROSSIJEM je bila napaka

Testiranja ABU DABI: Drugi dan – verjeli ali ne – najhitrejši HAAS!