in ,

FORD Shelby Mustang GT500KR se vrača z 900 “KONJI” in AERO-paketom iz KARBONA

Shelby American prihodnje leto praznuje svojo 60. obletnico in podjetje je to posebno priložnost zaznamovalo z razkritjem novega modela z oznako GT500KR.

Tretja generacija visokozmogljivega modela GT500KR, ki temelji na Mustangu Shelby GT500, je pravi superšportnik, saj premore 5,2-litrski osemvaljni motor V-oblike, ki so ga dopolnili s 3,8-litrskim kompresorjem Whipple, hladilnikom polnilnega zraka in toplotnim izmenjevalnikom. Model se ponaša tudi s posebnim sistemom za dovod hladnega zraka in izpušnim sistemom znamke Borla.

Zahvaljujoč tem modifikacijam motor razvije več kot devetsto konjev, natančneje 671 kW (913 KM). Na končne specifikacije sicer še čakamo, za primerjavo pa zapišimo, da zmore standardni GT500 največjo moč 567 kW (771 KM).

Spremembe pa segajo tudi izven motornega prostora, saj ima GT500KR opremljen s po višini nastavljivimi vzmeti, nihajnimi drogovi Ford Performance, na novo pa so mu nastavili tudi vzmetenje MagneRide. Omenimo še 20-palčna kolesa z visokozmogljivimi pnevmatikami.

Pri Shelbyju bodo naročila pričeli sprejemati 1. februarja prihodnje leto, prvi serijski model pa bo že 29. januarja šel na dražbo avkcijske hiše Barrett-Jackson’s. Izkupiček bo namenjen Fundaciji Carrolla Shelbyja in Skladu za raziskave diabetesa pri mladostnikih.

Ford Shelby Mustang GT500KR

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Jean TODT: Pri MERCEDESU so lahko srečni, da so se izognili KAZNI

MOHAMMED BEN SULAYEM je postal novi predsednik FIA-e