in ,

Mick SCHUMACHER: Veselim se SEZONE 2022, ker bo avto končno PRILAGOJEN mojim ŽELJAM

Nemški dirkač je zadovoljen z delom, ki ga je ekipa Haas opravila na novem dirkalniku in pravi, da ima za novo sezono smela pričakovanja.

Foto: HB Press

Že pred božičem so iz ekipe Haas sporočili, da so uspešno prestali crash-test, na splošno pa se zdi, da ameriška ekipa zelo optimistična pričakuje začetek nove sezone. Spomnimo, letošnjega dirkalnika praktično niso več razvijali, saj so vse svoje resurse namenili razvoju novega dirkalnika za sezono 2022.

Tudi zato je bil Haas v letošnji sezoni vse prej kot konkurenčen in je končal povsem na dnu razpredelnice, je pa za nekaj optimizma z dobrimi predstavami ob koncu sezone že lani poskrbel Mick Schumacher, ki si od letošnje obeta bistveno več. Nasploh je bil mladi Nemec bistveno boljši od svojega ruskega moštvenega kolega Nikite Mazepina, saj je kvalifikacije dobil z rezultatom 20:2.

Mick Schumacher se veseli nove sezone, ko bo tudi dirkalnik prilagojen njegovim željam. – Foto: HB Press

Dirkač ekipe Haas nadaljuje: “In ko prideš do Formule 1, tega ne bo manj, saj moraš narediti d

Šef ekipe Günther Steiner je priznal, da se mu je napredek proti koncu sezone zdel “precej nenavaden”, Schumacherju pa je predstavljal “veliko dodatno vzpodbudo” in to pred sezono, v kateri z novim dirkalnikom upa, da bo storil še korak naprej.

To bo prvi dirkalnik, na razvoj katerega je Schumacher lahko do neke mere vplival tudi sam. Nemec uživa v izzivu, da igra tudi vlogo tehnika in pomaga pri določanju smeri razvoja novega dirkalnika, tako da ga je ekipa lahko prilagodila potrebam obeh voznikov.

»Prvič v moji karieri imam priložnost, da se dirkalnik ustvarja po mojih željah, kar me posebej veseli, ker vem, da bom na ta način lahko še bolj izkoristil njegov potencial,« se izzivov nove sezone veseli Mick Schumacher.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

WOLFF govori o HAMILTONOVI preteklosti: “Na gokart stezi so ga prizadeli”

Dirkališče v BARCELONI pred prenovo, ki naj bi bila končana do TESTIRANJ