in ,

Antonio GIOVINAZZI: Dirkanje v FORMULI E sem si predstavljal popolnoma DRUGAČE

Nekdanji dirkač ekipe Alfa Romeo je lahko vse prej kot zadovoljen z rezultati v seriji električnih enosedov, saj je bil na dosedanjih treh prizoriščih, tudi na domačem dvojčku v Rimu, povsem v ozadju. Njegovo moštvo Dragon Penske sicer ni ravno pri samem vrhu, a njegov moštveni kolega Sergio Sette Camara vseeno kaže boljše predstave od Italijana.

Mnogi se zato sprašujejo, kako je možno, da je dirkač, ki je v Formuli 1 občasno dokazal, da je lahko tudi zelo hiter, v Formuli E popolnoma nekonkurenčen. Res je, da Dragon Penske ni ravno dominantna sila Formule E, a Giovinazzijev zaostanek za Sette Camarajem je zajeten.

“Formula 1 in Formula E sta popolnoma različni seriji,” razlaga Giovinazzi, ki je po koncu lanske sezone izgubil sedež pri ekipi Alfa Romeo: “Na roko mi ni šlo praktično nič. Od tega, da dva meseca nisem dirkal, če izvzamem simulator, do tega, da je program Formule E sestavljen tako, da za spoznavanje dirkalnika sploh ni časa. Že res, da sem precej prevozil v simulatorju, a to žal ni isto.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

COULTHARD dvomi, da lahko MERCEDES naredi ogromen KORAK naprej

V IMOLI bo na ogled poseben dirkalnik McLARNA v čast AYRTONA SENNE