in

MotoGP LE MANS: BASTIANINI na vrhu, dvojna ZMAGA za DUCATI

Enea Bastianini je zmagal na dirki MotoGP za veliko nagrado Francije, potem ko je 7 krogov pred koncem iz trojnega vodstva Ducatija padel Francesco Bagnaia, s katerim se je boril Bastianini v zadnjih krogih dirke.

Drugi je bil Bagnain moštveni kolega v tovarniškem moštvu Ducatija, Jack Miller, tretji pa je bil Aleix Espargaro, ki je bil pretrd oreh za domačega junaka Fabia Quartararoja. Dirkač Yamahe se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

Start je dobil Miller (Ducati), ki je startal res dobro, po nekaj zavojih pa se je na drugo mesto pred Bagnaio zavihtel Enea Bastianini. Dober start je uspel tudi Alexu Rinsu, ki je prišel na četrto mesto, precej slabše pa je startal Quartararo, ki je padel na osmo mesto, tik pred Marca Marqueza.

Enea Bastianini, ki vozi na poltovarniškem motociklu znamke Ducati, je v Le Mansu slavil že svojo tretjo zmago letos (in v karieri). – Foto: HB Press

Po koncu prvega kroga je aktualni svetovni prvak izgubil še eno mesto, saj je Marquez prehitel tako njega kot Takaakija Nakagamija, spredaj pa je podobno usodo doživel Bastianini, ki sta ga prehitela Bagnaia in Rins. Slednji je v tretjem krogu naredil napako in zdrsnil s steze.

Pecco Bagnaia je nato začel ogrožati vodilnega Millerja in ga nato tudi prehitel, Quartararo pa je uspel spet priti nazaj pred Marqueza. Bastianini se je dolgo vozil na tretjem mestu, v 12. krogu pa prehitel Millerja in začel loviti vodilnega Bagnaio.

Sedem krogov pred koncem je Bastianini napadel vodilnega Bagnaio, ga uspel prehiteti, a mu je dirkač tovarniške ekipe Ducati vrnil, toda nato storil napako in Bastianini si je privozil nekaj prednosti. Bagnaia je nato v želji, da bi se približal rojaku na prvem mestu, storil napako in padel.

Po zmagi v Katarju in Austinu je Enea Bastianini na poltovarniškem Ducatiju slavil svojo tretjo letošnjo zmago, na stopničkah pa sta mu družbo delala Jack Miller in Aleix Espargaro, ki je odbil napade Fabia Quartararoja. Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez je na koncu zasedel šesto mesto, za njim so se zvrstili Takaaki Nakagami, Brad Binder, Luca Marini in Maverick Viñales.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sporočilo SEIDLA za HAMILTONA in VETTLA: “Potem ne bosta dirkala”

FIA želi leta 2023 imeti TRI DIREKTORJE DIRK in ne izključuje vrnitve MASIJA