in

MotoGP MUGELLO: Suverena zmaga Pecca BAGNAIE

Francesco Bagnaia je zmagovalec osme dirke sezone. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še Fabio Quartararo ter Aleix Espargaro.

Četrti je bil tokrat Johann Zarco pred dirkačema VR46 Marcom Bezzecchijem ter Luco Marinijem. Sedmi je bil Brad Binder pred Takaakijem Nakagamijem ter moštvenim kolegom Miguelom Oliveiro.

Marc Marquez je svojo zadnjo dirko pred operacijo zaključil kot deseti. Fabio Di Giannantonio ni imel ritma za boj z najboljšimi in je zaključil na enajstem mestu, tik pred Maverickom Vinalesom. Jorge Martin, ki je med dirko dosegel novo najvišjo hitrost v razredu MotoGP (363,6 km/h) je v cilj prišel kot trinajsti.

Dirko sta najbolje začela dirkača moštva VR46 – Luca Marini in Marco Bezzecchi, ki sta povedla v uvodu dirke. Brad Binder je v uvodnem krogu pridobil osem mest ter se prebil na osmo mesto. Najboljši iz včerajšnjih kvalifikacij Fabio Di Giannantonio je v uvodnih krogih zdrsnil na peto mesto. Edina, ki sta se uspela kosati z Ducatiji v ospredju, sta bila Fabio Quartararo ter Aleix Espargaro.

Prvi je dirko s padcem v devetem zavoju četrtega kroga zaključil Pol Espargaro. Slab vikend se je v sedmem krogu zaključil za oba Suzukija. Krog za tem je vodstvo na zaviranju v prvi zavoj prevzel Francesco Bagnaia.

Na polovici dirke se je na drugo mesto prebil Quartararo. V ospredju pa se je oddaljil Bagnaia. Francoski dirkač je sicer pridobival v tretjem sektorju, toda izgubljal proti Bagnaii na ravnini.

Deset krogov pred koncem je v četrtem zavoju padel Enea Bastinanini. V ozadju pa je Jorge Martin postavil tudi najvišjo končno hitrost (363,6 km/h) v razredu MotoGP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dirka za VN MONAKA: Sergio PEREZ zmagovalec MARATONA v kneževini

INDY 500: Marcus ERICSSON letošnji zmagovalec dirke vseh AMERIŠKIH dirk