in ,

Cupra TERRAMAR: Novi SUV na osnovi AUDIJA Q3 prihaja leta 2024 

Nove fotografije nam kažejo novi Terramar v Audijevi tovarni na Madžarskem in sicer v mestu Györ.

Prvi dan v decembru je Cupra v madžarskem mestu Györ pred 200 sodelavci Audijeve tovarne na madžarskem (Audi Hungaria Werk) razkrila novi avtomobil Cupra Terramar, njihov prvi električni SUV. Tovarna se nahaja v zelo pomembno industrijski coni države in bo ta novi model proizvajala poleg drugih Audijevih modelov.

Na prireditvi, kjer so bili prisotni Wayne Griffiths, izvrši direktor Cupre, Markus Haupt, izvršni podpredsednik za proizvodnjo in logistiko pri SEAT S.A., Alfons Dintner, generalni direktor Audi Hungaria, Zoltan Les, član upravnega odbora Audi Hungaria Automobile Production, so lahko zaposleni poleg ostalih predstavnikov Audija iz bližine opazovali avtomobil, ki ga bodo sami proizvajali. Terramar bo verjetno zamenjava za Audi TT, ki se bo leta 2023 prenehal izdelovati v Györu.

Zaposleni v Audijevi tovarni v Györu na madžarskem, so lahko iz neposredne bližine opazovali Cupro Terramar, ki jo bodo sami izdelovali.

Cupra, Seatova športna znamka, očitno želi vedeti in je sedaj v določenem pomenu slekla svoje hlače. Medtem ko drugi proizvajalci glede svoje prihodnosti skrivajo, so Španci odkrito pokazali svoje nove modele, načrtovane za leto 2025. In lahko rečemo, da se nam veliko obeta. Do danes je znamka dobavila skoraj 200.000 vozil, prodaja pa se je povečala s 430 milijonov evrov v letu 2018 na skoraj 2,2 milijarde evrov v letu 2021. Do leta 2025 bo Cupra vstopila v novo dobo s tremi električnimi modeli in sicer Terramar, Tavascan in Urban Rebel ter prenovo trenutne modelne serije. “Naš cilj je srednjeročno dobaviti 500.000 avtomobilov na leto in tako prodreti na nove trge kot v nove segmente z našo strategijo mednarodne širitve,” je povedal Wayne Griffiths, izvršni direktor Cupre.

Terramar, Tavascan in Urban Rebel – novi trije modeli Cupre.

Do leta 2024 bo ponudba priključnih hibridnih modelov vključevala še več možnosti in večji doseg. Novost v tej ekipi je 4,5 metra dolgi Cupra Terramar, športni SUV, ki se poklanja Seatovi testni stezi v Terramarju blizu mesta Sitges. Proizvajali ga bodo na madžarskem v Audijevi tovarni v Györu. In to nam razkrije, da bo Terramar tesno povezan z naslednjim Audijem Q3. Od leta 2024 bo Cupra Terramar na voljo tako z motorjem na notranje izgorevanje kot z novo generacijo priključnih hibridnih pogonov, ki lahko v izključno električnem načinu prevozijo približno 100 kilometrov.

Leta 2024 bo na trg prišel tudi Tavascan, ki je bil že leta 2019 predstavljen v obliki študije.  Serijska različica se od te ne razlikuje veliko. Nekateri oblikovni elementi spominjajo na avtomobil Cupra Tavascan Extreme E Concept, predstavljen leta 2021. Novi Tavascan naj bi znamko naredil bolj globalno in Cupri odprl nove trge.

Cupra Tavascan, ki bo oblikovno temeljil na študiji Tavascan Extreme E Concept iz leta 2021.

Leta 2025 bo Cupra lansirala model Urban Rebel, električni avtomobil pod imenom Born. Ta uporablja platformo “MEB Small” skupine Volkswagen, na kateri bodo temeljila tudi ustrezna osnovna električna vozila znamk VW in Škoda. “Cupra Urban Rebel bo največji projekt za naše podjetje v prihodnjih letih, saj je ključen za našo preobrazbo v povsem električno znamko. Smo vodilni v razvoju tega segmenta, družine vozil, ki bo demokratizirala trajnostno urbano mobilnost. Opravljamo pripravljalna dela za različne znamke znotraj skupine Volkswagen,” je povedal Werner Tietz, član uprave za raziskave in razvoj pri Cupri.

Cupra Urban Rebel bo najmanjši novinec v paleti novih vozil do leta 2025.

4,03 metra dolg avtomobil ima električni motor z močjo 226 KM. Dovolj, da do 100 km/h pospeši v samo 6,9 sekunde. Cupra omenja največji doseg do 440 kilometrov. Med “Impuls” prireditvijo je Cupra predstavila tudi prihodnje različice aktualnih serij Cupra Leon, Cupra Formentor in Cupra Born, ki naj bi bile prenovljene do leta 2025. Kaj pa bo z znamko Seat, ostaja odprto. Glede na to, da se Cupra razvija v dobavitelja celotne ponudbe, lahko le radovedno opazujemo, kaj se bo v tej točki zgodilo.               

Galerija Cupra Urban Rebel

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HUAWEI s pametno uro z vgrajenimi brezžičnimi SLUŠALKAMI

FERRARI zaenkrat ustavil naročila za svoj model PUROSANGUE