in , ,

Poslednji BUGATTI Centodieci pristal pri svojem LASTNIKU

Francija je po izvajanju enajstmetrovk resda izgubila proti Argentini, a galski petelini so lahko ponosni še na kaj drugega kot na svoje nogometaše.

Eden od ponosov Francije je tudi Bugatti, podjetje iz Molsheima, ki izdeluje hiperšportnike tipa Centodieci. Moderni poklon slavnemu modelu EB 110 je zaključil s svojim proizvodnim procesom in zadnji primerek je v tem tednu končno pristal pri svojem lastniku.

Kot poudarjajo pri Bugattiju je s tem zaključeno eno izmed obdobij v zgodovini tovarne, zadnji primerek pa je odet v Quarz White belo barvo, ki jo spremljajo temni elementi iz karbonskih vlaken. Vizualna povezava s predhodnikom je vidna v modrih zavornih čeljustih in logotipom Bugatti na zadnjem krilcu.

V notranjosti dominira modra barva kot spomin na Bugattija EB 110. – Foto: Bugatti Automobiles

Še več modrine je v notranjosti, ki je bolj ali manj v celoti v tej barvi. »Centodieci združuje vse komponente Bugattijeve znamke v izjemnem paketi, ki združuje ekskluzivnost, inovacije, poreklo, ročno delo in izjemne zmogljivosti,« je ob predaji vozila lastniku povedal Christophe Piochon, predsednik podjetja Bugatti Automobiles.

Ekskluzivnost je morda še preskromna beseda za Bugattija Centodieci, ki ga poganja slavni Bugattijev osemlitrski W16 s 1.600 konjskimi močmi, kar zadošča za sprint z mesta do stotice v 2,4 sekunde in najvišjo hitrost 380 km/h.

Galerija: Bugatti Centodieci 10/10

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Tudi BMW M v bodoče na ELEKTRIKO?

Ujet kamufliran novi Nissan Z NISMO