in ,

Električni motocikel DAVINCI DC100 se bo predstavil na CES-u

Kitajski proizvajalci avtomobilov na ameriškem tržišču še niso dosegli večjih uspehov, so pa zato precej bolj optimistični pri podjetju Davinci Motor.

Podjetje Davinci Motor bo namreč na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu predstavilo električno gnan motocikel z oznako DC100, ki naj bi po zmogljivostih prekašal tradicionalne motocikle s pogonskimi sklopi delovne prostornine 1.000 kubičnih centimetrov.

Motocikel poganja elektromotor največje moči 100 kW (136 KM) in 850 Nm maksimalnega navora, kar zadošča za sprint z mesta do 100 km/h v treh sekundah in najvišjo hitrost 200 km/h. Baterije kapacitete 17,7 kWh zadoščajo za 400 kilometrov dosega, s pomočjo hitrega polnilnika pa se napolnijo v dobre pol ure.

Kot merilnik hitrosti lahko služi kar vaš pametni mobilnik, na katerega naložite Davincijevo aplikacijo. – Foto: Davinci Motor

Okvir motocikla je izdelan iz aluminija, nanj pa so nameščeni deli iz kompozitnih materialov. Motocikel tehta 255 kilogramov, za ustrezne pojemke pa skrbi zavorni sistem znamke Brembo. Pri Davinciju so model DC100 opremili tudi z najnaprednejšo tehnologijo glede varnosti, motocikel pa naj bi na ameriškem tržišču veljal 27.500 ameriških dolarjev.

Galerija: Davinci DC100

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

NanoFlowcell QUANTiNO twentyfive naznanja širitev podjetja tudi v ZDA

MUGEN predstavil dva KONCEPTA za TOKIJSKI avtosalon