in ,

HARMAN READY VISION – zaslon z razširjeno resničnostjo                         

Na sejmu CES bo debitiral t.i. Head-Up Display, ki bo pripravljen za integracijo proizvajalcev originalne opreme.

Na letošnjem sejmu Consumer Electronics Show (CES) poleg avtomobilskih proizvajalcev sodeluje tudi več tehnoloških podjetij. Harman, hčerinska družba Samsunga za avtomobilsko tehnologijo, je v Las Vegasu prisotna s številnimi izdelki, ki so sedaj pripravljeni za integracijo proizvajalcev originalne opreme. Med njimi je nov zaslon z razširjeno resničnostjo in nekaj drugih zanimivih funkcij.

Tako imenovani Harman Ready Vision služi kot alternativa vse večjemu številu zaslonov v sodobnih vozilih. Ima obliko velikega barvnega head-up zaslona s tradicionalno strojno opremo, z zaslonom brez robov in velikim vidnim poljem. Novost tukaj je programska oprema za razširjeno resničnost, ki zagotavlja “pravo vsebino ob pravem času s pravo stopnjo vizualnih podrobnosti.” Ali preprosto povedano, Harman želi voznikom posredovati le informacije, ki jih dobijo med vožnjo in to v obliki, ki je lahko berljiva in razumljiva.

Harman Ready Vision deluje s podporo umetne inteligence.

Druga zanimivost je nova tehnologija podjetja Harman Ready Care, ki je opisana kot prva zaprta notranjost v industriji, ki sledi stopnji voznikove osredotočenosti in pozornosti na cesti. Z uporabo umetne inteligence in strojnega učenja, sistem primerja voznikovo vedenje med osredotočenim in raztresenim stanjem ter daje opozorila, ki vozniku pomagajo ublažiti nevarne situacije na cesti.

Harmanovo novo tehnologijo bo mogoče na sejmu CES videti tudi v akciji.

Zanimivo je, da obstajajo senzorji, ki brezstično merijo voznikove vitalne funkcije in tako ugotavljajo njegovo dobro počutje. Nova varnostna funkcija je tudi tako imenovani senzor zvoka in tresljajev ter zunanji mikrofon, ki zaznava sirene vozil na nujni vožnji, razbitje stekla, trk vozila in druge zadeve. Zunanji mikrofoni se lahko uporabljajo za komunikacijo med potniki in reševalnimi vozili.

Harman je hčerinska družba giganta Samsung za avtomobilsko tehnologijo.

Harmanove nove tehnologije je mogoče na sejmu CES 2023 videti tudi v akciji. V podjetju pravijo, da lahko vse njihove funkcije delujejo neodvisno ali pa jih je mogoče integrirati v skupno okolje za večjo varnost. Vse inovacije so bile zasnovane tako, da izpolnjujejo standarde avtomobilske industrije in so pripravljene za vgradnjo v vse vrste vozil, vključno z električnimi.            

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SsangYong želi spremeniti ime zaradi “BOLEČE PODOBE”

BMW napovedal novi iDRIVE 9