in , ,

MUSTANG ob 100. rojstnem dnevu CARROLLA SHELBYA s posebnim modelom

Mustang bo za praznovanje 100-tega rojstnega dne legendarnega Carrolla Shelbya izdal omejeno serijo svojega športnega avtomobila, ki bo vključeval črni klobuk Stetson in posebno knjigo.

Carroll Shelby je bil legenda ameriške avtomobilske kulture. Če bi bil danes še živ, bi 11. januarja praznoval svoj 100-ti rojstni dan. Kljub temu pa njegovo istoimensko podjetje ne zamudi praznovanja rojstnega dne svojega ustanovitelja in to so storili s predstavitvijo paketa za Ford Mustang GT.

Ta sliši na ime 2023 Carroll Shelby Centennial Edition in podjetje Shelby American ga bo ponudilo v omejenem številu. Nadgradnje pa niso izključno v zmogljivosti, saj ima podjetje več blagovnih znamk Centennial, ki označujejo njeno ekskluzivnost – vključno s podpisanim črnim klobukom Stetson in knjigo Shelby Centennial, ki jo je izdala ekipa Shelby. Poleg običajnih Shelby nadgradenj na zunanjosti, ima posebna izdaja Shelby Mustanga blagovno znamko Centennial za zadnji plošči, stranske črte, embleme in značke. Na voljo so tudi satenaste črne vinilne črte Le Mansa. V notranjosti so z emblemi in značkami Carrolla Shelbya Centennial Edition opremljeni še pragovi, talne preproge in usnjeno oblazinjenje.

Notranjost je opremljena z emblemi klobuka Stetson, ki ga je svoje dni nosil Carroll Shelby.

Kar se tiče zmogljivosti, je to tisto, kar pričakujete od podjetja. Črni kompresor Shelby z merilnikom poveča moč 5,0-litrskega V8 motorja do 750 KM. To moč na tla prenaša na 20-palčna satenasto črna platišča, obuta v posebne pnevmatike Shelby specifikacije 305/30/20. Povečanje zmogljivosti motorja je povezano z drugimi nadgradnjami, kot so prezračevalni pokrov, zmogljiv hladilnik, komplet pokrova za tekočino pod pokrovom in izpušni sistem Borla. Del paketa so zmogljive vzmeti, nihajni drogovi, nastavljive plošče za kolesa in sprednje čeljusti OEM Brembo tipa Ford Performance Pack.

Poleg nadgradenj v pogledu zmogljivosti, klobuk Shelbya najdemo tudi na zunanjosti tega Mustanga.

Ta Shelby Mustang zagotavlja raven zmogljivosti, za katero je Carroll pričakoval, da bo na avtomobilu prisotno njegovo ime. Tako smo prepričani, da bi sam odobril Carroll Shelby Centennial Edition Mustang, da k vsakemu avtomobilu dodamo še črni Stetson, kakršnega je tudi sam nosil,” je dejal Vince LaViolette, podpredsednik operacij Shelby American, ki je tudi vodja oddelka za razvoj in raziskave ter testni voznik.  Shelby American bo letos izdelal samo 100 primerkov Mustanga Carroll Shelby Centennial Edition. Priporočena maloprodajna cena paketa se začne pri 49.995 dolarjih za najbolj naslovljen Ford Mustang GT 2023, razen modelov California Special in Mach 1.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mercedes-AMG SL 63 MOTORSPORT COLLECTORS Edition v F1 podobi

KUBA in njen mobilni AVTOMOBILSKI MUZEJ na prostem