in , ,

Prenovljeni TOUAREG 2023 se pred premiero pokaže v NAPOVEDNIKU

Veliki SUV je med drugim dobil LED svetlobni pas v maski in osvetljeni logotip na pokrovu prtljažnika.

Trenutna generacija VW Touarega je bila predstavljena pred petimi leti kot paradni konj znamke. In medtem ko se drugi modeli že pripravljajo na naslednjo generacijo, se podjetje iz Wolfsburga ukvarja s prenovo. Pred svetovno premiero v začetku maja letos, je bil nekoliko bolj realističen sorodnik Audija Q7 presenetljivo predstavljen na fotografijah napovednika.

Tukaj lahko vidimo Touarega v različici R, ki ima svetlobni pas, ki ga lahko najdemo tudi pri drugih modelih VW-ja. Široko LED osvetlitev spremljajo novi matrični žarometi z 38.400 mikro LED lučkami, ki lahko med drugim ustvarijo tudi stožec svetlobe, ki sledi voznemu pasu. S prenovo so na voljo tudi nova platišča do 21 palcev. Različica priključnega hibrida ima modre zavorne čeljusti z logotipom R. Na zadku se sveti VW emblem, pod kamuflažo pa pričakujemo še en svetlobni pas na prtljažnih vratih. Glede na stopnjo opreme sta spremenjena tudi sprednji in zadnji odbijač.

Zadek, ki pod kamuflažo skriva LED svetlobni pas, ima osvetljeni emblem VW.

Kar zadeva tehniko, je sedaj na strehi senzor, ki meri dodatno težo (do 100 kg) in samodejno prilagaja elektronski nadzor stabilnosti. Krmiljenje zadnjih koles je na voljo le pri modelih, ki niso R, medtem ko sta standardno jekleno vzmetenje in opcijsko zračno vzmetenje spremenjeni. Druge novosti vključujejo sistem za aktivno stabilizacijo kota in pogonske sklope, ki po besedah VW-ja ponujajo novo sintezo udobja in zmogljivosti. V podatkih pa se ni nič spremenilo. Priljubljeni 3,0-litrski V6 TDI bo še naprej na voljo z 231 KM in 500 Nm navora, močnejša različica pa bo imela 286 KM in 600 NM navora. Če imate raje bencinski motor, bo dobra izbira 3,0-litrski V6 z 340 KM in 450 NM navora.

Delno je spremenjena tudi notranjost, čeprav so večje spremembe tega SUV-ja očem skrite.

Touareg eHybrid ponuja skupno moč 381 KM in 600 Nm navora. Pri Touaregu R eHybrid se moč poveča na 456 KM in 700 Nm navora. Oba priključna hibrida imata 14,3 kWh litij-ionski baterijski paket, ki ponuja podoben električni doseg kot model pred prenovo, to pa je skoraj 50 kilometrov. Ne glede na pogonski sklop bodo vsi Touaregi še naprej serijsko opremljeni s štirikolesnim pogonom 4Motion in osem stopenjskim samodejnim menjalnikom. Touareg bodo še naprej izdelovali v Bratislavi na Slovaškem, skupaj z drugimi velikimi SUV-ji, ki temeljijo na platformi MLB: Audi Q7 in Q8, Porsche Cayenne in Cayenne Coupé ter Bentley Bentayga. Tam se izdeluje tudi karoserija za Lamborghini Urus.

               

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VW kaže SKRIVNOSTNI MODEL pri vožnji po snegu in ledu

Prve VOHUNSKE fotografije električnega SsangYonga TORRES