in ,

Prihaja električni MINI KABRIO v omejeni seriji 999 vozil

V proizvodnjo odhaja Mini Cooper SE Cabrio z električnim pogonom, od katerega bodo od aprila naprej izdelali le 999 primerkov

Od unikata do majhne serije v osmih mesecih. Električni Mini Cabrio, ki je bil predstavljen poleti 2022, bo postal resničnost. Mini Cooper SE Cabrio bodo od aprila naprej izdelovali v omejeni seriji 999 enot. Električno gnani Mini Cooper SE je bil predstavljen pred tremi leti in danes je vsak peti prodan Mini v Evropi električen. Po besedah vodje znamke Stefanie Wurst jih je ta uspeh navdihnil za uvedbo majhnih serij.

Če odmislimo električni Fiat 500C, ki ima pravzaprav samo platneno streho, je novi model Minija sploh prvi električni kabriolet. Avto bo na voljo v črni in beli barvi. Ročaji na vratih, luči in drugi detajli so obdelani v bronasti barvi, mini logotipi in napisi modela pa v črni barvi. Logotip E, poznan iz Mini Cooper SE, je na sprednjem odbijači in na zadnjem delu. Napis 1/999 poudarja ekskluzivni značaj. Obstajajo tudi posebna 17-palčna platišča, ko so v celoti izdelana iz recikliranega aluminija in so obdelana samo z uporabo zelene elektrike. Usnjeni sedeži nudijo ogrevanje in nastavljivo stegensko oporo. Volan, ki je prav tako ogrevan, je oblečen v napa usnje in ima oznako Mini Electric na spodnjem kraku. Veliko površin je obdelano v klavirsko črni barvi, obstaja pa tudi ambientalna svetloba. Rumene barvne note poudarjajo električni pogon.

Novi Mini kabriolet ima posebna platišča iz recikliranega aluminija in izdelana s pomočjo samo zelene elektrike.

Tako kot običajen električni Mini je tudi kabriolet deležen tako imenovani storitev eDrive. To vključuje informacije o trenutni porabi energije in nasvete za varčevanje z energijo. Podatki o vožnji so prikazani v head-up zaslonu. Na daljših potovanjih prilagodljivi tempomat poveča udobje. Kabriolet je s 3,86 metra za centimeter daljši od zaprte različice, medosna razdalja pa je enaka. Prtljažnik je s 160 litri prav tako velik kot pri modelu z bencinskim motorjem. Električni pogon, ki pri običajnem Cooperju SE ponuja 135 kW, pospeši kabriolet do 100 km/h v 7,3 sekundah. Doseg po WLTP je 201 kilometer, kar je nekoliko manj od zaprtega modela, ki ima vrednosti 203-233 kilometrov. Platneno streho z vzorcem Union Jack je mogoče odpirati in zapirati električno.

Novi električni kabriolet Minija bodo izdelovali samo v črni in beli barvi.

Električni kabriolet bo izdelan poleg običajnega kabrioleta na Nizozemskem pri VDL NedCar. Mini še ni izdal cene za to omejeno serijo električnega kabrioleta. A za orientacijo naj navedemo, da običajni Mini Cooper SE stane od 37.300 evrov naprej. Še vedno obstaja, kajti kmalu bo prišla nova generacija kitajske proizvodnje.

Tehnični podatki Mini Cooper SE Cabrio

Pogon: Na sprednja kolesa z 1 sinhronim motorjem s trajnim magnetom

Sistemska moč / Navor: 135 kW / 270 Nm

0-100 km/h / Najvišja hitrost: 7,3 sekunde / 150 km/h

WLTP poraba energije: 17,2 kWh/100 km

Akumulator / WLTP doseg: 9 kWh neto / 201 km

Polnjenje: do 11 kW AC, do 50 kW DC

Čas polnjenja: 35 min z DC (0-80%)

Dimenzije: 3,863 m dolžina / 1,727 m širina / višina ni podatka / 2,495 m medosna razdalja

Prtljažnik: 160 litrov

Serija: 999 vozil

Začetek proizvodnje: april 2023  

       

1 komentar

Komentiraj
  1. To spako ki pravijo da je mini tudi če mi ga podarijo ne bi vozil.Mislim da je tu vse jasno.Edini mini je original ostalo so kopije in priredbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LAMBORGINI Miura slavi 60 LET

PRVIČ ujet prototip električnega BMW iX2