in ,

Ujeta naslednja generacija ŠKODE KODIAQ, ki prihaja leta 2024

Pod kamuflažno prevleko se nahaja že serijska karoserija, premiera tega novega modela pa bi lahko bila še pred koncem letošnjega leta.

Od septembra 2022 je bilo o naslednji generaciji Škode Kodiaq rahlo zatišje, saj vohunski fotografi niso imela kaj posneti. Sedaj pa so končno na voljo nove fotografije, ki nam dajejo vpogled v nenehni razvoj tega SUV-ja.

Ta prototip Kodiaqa se na cesti pomika že s serijsko karoserijo, ki jo tačas skriva pod kamuflažo. Zdi se, da je maska z menjavo generacije nekoliko višja. Zrasel je tudi spodnji del deljenih žarometov. Na zunanjih robovih prednjega odbijača pred kolesi se nahajajo navpične škrge. Spodnja rešetka ima šest kotno obliko. V profilu lahko jasno vidimo strm prednji del in škatlasto silhueto – kljub kamuflaži. Tudi zadaj je vozilo še dobro zamaskirano. Zdi se, da so zadnje luči rezervirana mesta, zadnji odbijač pa skriva izpušni sistem.

Fotografije pa nam še ne omogočajo vpogleda v notranjost novega Kodiaqa. Ker gre za novo generacijo, pričakujemo, da bodo v notranjosti obstajale tehnične novosti in da bo oblikovno nekoliko odstopala od predhodnika. Pod pokrovom motorja bo imel Kodiaq spet veliko skupnega s VW Tiguanom, ki se prav tako podaja v novo generacijo. Kupci bodo lahko izbirali med več motorji na notranje izgorevanje, na voljo pa bo tudi pogon s priključnim hibridom.

V rezultatih svetovne prodaje za leto 2022 je Škoda razkrila, da bosta novi Superb in novi Kodiaq predstavljena konec letošnjega leta. Lani je bila Octavia najbolje prodajan izdelek znamke s 141.100 prodanimi vozili, vendar so se številke v primerjavi z letom 2021 znižale za 29,7 odstotka. Kodiaqa so prodali v 94.500 primerkih, kar je le 4,2 odstotka manj. Tačas še ni jasno, ali bo novi Kodiaq prišel na trg pred koncem leta, bolj verjetno je, da se bo SUV pojavil v razstavnih salonih v začetku leta 2024. Za prihodnost Škoda načrtuje lansiranje majhnega električnega križanca, ki se bo nahajal pod modelom Enyaq iV. Gre za enega od treh električnih avtomobilov, ki jih proizvajalec načrtuje na trg postaviti do leta 2030.

         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pri NOVITECU so McLarna ELVA navili na 920 konjev

Render vozila VW Project TRINITY