in ,

PORSCHE snuje SUV-jevsko ADMIRALSKO ladjo

Javna skrivnost je, da pri Porscheju snujejo svojo SUV-jevsko admiralsko ladjo, ki bo v prodajnem programu nad modelom Cayenne.

Z novincem želijo pri Porscheju konkurirati Aston Martinu DBX, Bentleyu Bentaygi in Lamborghiniju Urus, a z drugačnim pristopom, saj obline zakritega modela nakazujejo na fastback različico karoserije. Zadeva v Zuffenhausnu nosi kodno ime K1. Kljub ponjavi je mogoče s precejšnjo gotovostjo trditi, da bo sprednji del v veliki meri podoben Cayennu, zadnji del pa je bližje Ferrariju Purosangue, kot Bentaygi, Urusu ali DBX-u.

S strani je K1 v veliki meri podoben modelu 911 oziroma Panameri, a bo bistveno bolj oddaljen od tal, kot omenjena modela. »Svojo prodajno paleto želimo razširiti na zgodnjem delu prodajne palete, in sicer z električnim SUV-jem, ki bo v prodajni paleti nad Cayennom,« je razkril izvršni direktor Porscheja, Oliver Blume.

Blume sicer ni želel govoriti o tehničnih podrobnostih, a dejstvo je, da bo novinec temeljil na platformi SSP, ki je bila sicer prvotno rezervirana za naslednjo generacijo Taycana. Pri Porscheju bodo v naslednjih letih predstavili več električnih modelov, in sicer električnega Macana v letu 2024,  modeloma 718 Boxster in Cayman v letu 2025 in električni Cayenne, ki prihaja leto kasneje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MERCEDES predstavil prenovljena modela GLA in GLB

KIA na ogled postavila novi ELEKTRIČNI EV9