in ,

20-let CADILLACOVE športne serije V

V dveh desetletjih so pri ameriški luksuzni znamki izdelali trinajst različnih modelov serije V.

Pri Cadillacu so se s serijo V (V-Series) želeli približati BMW-jevi diviziji M GmbH in Mercedesovemu AMG-ju, prvi model s to oznako pa je bil Cadillac CTS-V. Pri Cadillacu bodo jubilej obeleževali skozi celo leto, a za zdaj niso razkrili, na kak način.

Več naj bi bilo znanega v naslednjih mesecih, jasno pa je že, da bo zaključna slovesnost prihodnje leto marca na dirkališču Sebring, ki ima za Cadiilac prav poseben pomen, saj so z dirkalnikom CTS-V.R prav tam debitirali v tekmovanju SCCA Pro Racing World Challenge GT. Letos Cadillac letos s hibridnim modelom V-Series.R tekmuje v prvenstvih IMSA WeatherTech SportsCar Championship in FIA World Endurance Championship.

Cadillac V-Series slavi 20 let.

Skozi leta se je z oznako V-Series zvrstilo trinajst različnih Cadillacovih modelov – omenimo jih samo nekaj – CTS-V, XLR-V in STS-V. Cadillac CTS-V je bil prvi avto te znamke, ki so ga razvijali na slavnem Nürburgringu. Najbolje prodajan model serije V je sicer Escalade-V, ki ga poganja 6,2-litrski V8 s 690 KM največje moči in je hkrati najpotentnejši Cadillac doslej.

Galerija: Cadillac V-Series

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

KIA na ogled postavila novi ELEKTRIČNI EV9

KIA Niro je ŽENSKI avto leta 2023