in ,

Kaj je dobro VEDETI o OMREŽJU 6G?

V primerjavi s 5G naj bi novi sistem mobilnega omrežja, 6G, ki bo komercialno dosegljiv okoli leta 2030, omogočal bistveno višje hitrosti in krajše zakasnitve.

6G je šesta generacija mobilnega sistema, ki je trenutno v razvoju za brezžične komunikacijske tehnologije Gre za naslednika omrežja 5G in bo glede na trenutne rezultate bistveno hitrejši od slednjega.

Nova tehnologija bo omogočala lokacijsko in kontekstno zavedne digitalne storitve ter senzorične izkušnje, kot so resnično potopna razširjena resničnost (XR) in možnost projiciranja visokokakovostnih hologramov.

6G je še v razvojni fazi in ni na voljo za komercialno uporabo. 6G naj bi omogočal podporo komunikacijam z zakasnitvijo manj kot ene mikrosekunde, uporabo višjih frekvenc kot 5G in zagotavljanje bistveno večje zmogljivosti in manjše latence.

Omrežje 6G naj bi bilo predvidoma na voljo čez sedem let.

Pričakuje se, da bodo omrežja 6G začela delovati nekje okoli leta 2030 (ali celo prej, najprej v Aziji in drugih območjih, ki so bila med prvimi pri uvedbi 5G). Do takrat bo večina telekomunikacijskih podjetij izvajala preskuse v testnih omrežjih, proizvajalci telefonov pa bodo začeli z napovedjo telefonov, ki podpirajo 6G.

Omrežje 6G bo šlo daleč preko komunikacij in bo služilo kot porazdeljena nevronska mreža, ki bo zagotavljala komunikacijske povezave za združevanje fizičnega, kibernetskega in biološkega sveta v ustrezno zaznano, povezano in inteligentno celoto.

Nekatere ključne tehnologije, ki bodo pomembne za 6G so:

  • Uporaba višjih frekvenc (nad 100 GHz) in novih načinov kodiranja podatkov za zagotavljanje večje zmogljivosti in nižjih zakasnitev.
  • Izkoriščanje umetne inteligence (AI) in strojnega učenja (ML) za analizo podatkov iz različnih virov (kot so sateliti, droni, vozila itd.) ter zagotavljanje naprednih storitev (kot so navigacija, varnost, itd.).
  • Uporaba človeško-centričnih pristopov za oblikovanje omrežij 6G glede na potrebe uporabnikov in družbe ter spodbujanje trajnostnega razvoja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SsangYong TORRES EVX – robusten električni SUV iz Koreje

Mercedes-AMG SL63 by MANSORY je bolj SUBTILEN kot smo vajeni