in ,

SsangYong se sedaj uradno imenuje KG MOBILITY

Južnokorejski proizvajalec SsangYong Motor Company se po napovedi sedaj tudi uradno imenuje KG Mobility in novi lastniki so že podali smernice, kako naj bi uspela sprememba ugleda.

SsangYong, najstarejšega proizvajalca avtomobilov v Koreji, je lani prevzela skupina KG Group, novi lastnik pa je sedaj spremenil ime. 22. marca 2023 se je podjetje SsangYong Motor Company uradno preimenovalo v KG Mobility in vsi izdelki bodo sedaj prejeli novi logotip KG. To je že potrdil izvršni direktor KG Group Kwak Jea-sun.

Ime SsangYong Motor Company ima bazo oboževalcev z lepimi spomini, vendar ima tudi bolečo podobo,” je Kwak povedal predstavnikom medijev med dogodkom, ki ga je gostilo Korejsko združenje avtomobilskih novinarjev v Seulu. “Od sedaj naprej bodo vsi avtomobili SsangYong šli v svet pod imenom KG. Kljub spremembi imena se zgodba SsangYong Motors ne bo spremenila in proizvajalec bo imel enake predpostavke.

Od 22.marca letos naprej je ime južnokorejskega proizvajalca SsangYong postalo zgodovina, kajti po novem se sedaj imenuje KG Mobility.

Korenine SsangYonga segajo nazaj v proizvajalca avtomobilov, ki je bil prvotno ustanovljen leta 1954, čeprav se je ime pojavilo šele v poznih 80-ih letih. Južnokorejskega proizvajalca avtomobilov je pozneje kupil Daewoo. Sledili sta lastništvi SAIC Motor iz Kitajske in nato še Mahindra & Mahindra iz Indije. Lani je podjetje prevzela skupina KG. Spremembo imena so morali še potrditi delničarji na skupščini, ki je potekala pred nekaj dnevi in je dobila zeleno luč, tako da bo novo ime spremljal popolnoma novi marketinški začetek. Vključno z novim logotipom blagovne znamke in novo celostno grafično podobo. Trenutno ime SsangYong je v uporabi že 35 let in Kwak priznava, da je bila odločitev za spremembo imena izjemno težka.

Novi lastniki načrtujejo ofenzivo na področju električnih avtomobilov, začetek pa predstavlja Torres EVX.

Sodeč po navedbah časnika The Korea Herold, bo novo imel KG Mobility verjetno nakazalo premik v poslovni strategiji SsangYonga. Vstran od tradicionalnega proizvajalca avtomobilov k blagovni znamki mobilnosti. Zanimivo bo videti, ali bo sprememba imena povzročila tudi preoblikovanje portfelja produktov in ali ima SsangYong v prihodnosti globalne ambicije. Pod sloganom “Go. Different. KG Mobility” podjetje sedaj na trg prinaša štiri električne avtomobile v različnih segmentih. Začetek te ofenzive povsem električnih modelov označuje Torres EVX, kateremu naj bi sledil srednje veliki Pick-up s projektnim imenom O100 in še en SUV s projektnim imenom F100. V načrtu je tudi kompakten električni SUV (KR10). V ta namen KG Mobility razvija tudi novo platformo za električna vozila ter dela na funkcijah avtonomne vožnje in naprednih povezljivosti v sodelovanju z drugimi IT podjetji ter programske opreme v skupini KG.    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Porsche 911 Turbo S od TECHARTA pripravljen za DIRKALNO STEZO

REKORDNO prodajno leto 2022 za LAMBORGHINI