in ,

Januarja 2024 se bo končala proizvodnja CHERVROLETA CAMARO

Šesta generacija Chevroleta Camaro gre v pokoj, prihodnost športnega avtomobila pa je še nejasna.

Sedaj je uradno. Govorice o koncu Chevroleta Camaro segajo leta nazaj, sedaj pa so potrjene. Novica prihaja neposredno iz Chevroletovega sporočila za javnost, ki označuje končne načrte za model Camaro.

Po devetih uspešnih modelnih letih z več sto tisoč prodanimi primerki bo šesta generacija Chevroleta Camaro ob koncu modelnega leta 2024 upokojena. Januarja 2024 bodo s tekočega traku v tovarni Lansing Grand River v Michiganu zapeljali zadnji primerki. Camaro 6 je na voljo kot kupe in kabriolet s platneno streho in je bil nekaj časa tudi na nemškem trgu. Magnetic Ride Control je na voljo pri Camaru SS od šeste generacije, paketi 1LE track pa so bili prvič na voljo pri vseh linijah modelov. Ultimativni Camaro, dovoljen za cestno uporabo, ZL1 1LE s 650 KM, je postavil najhitrejši čas med modeli Camaro na progi Milford Road na poligonu GM Milford Proving Ground v Michiganu.

Chevroletov napovednik kaže linije zadnje generacije športnega avtomobila Camaro.

In kako kaže z naslednikom? Scott Bell, podpredsednik Global Chevrolet je ob tem dejal: “Čeprav danes ne napovedujemo neposrednega naslednika, bodite prepričani, da to ni konec zgodbe o Camaru.Chevrolet bo proslavil svoj zgodovinski model (prvi Camaro se je pojavil leta 1966) z uvedbo paketa Collector’s Edition za Camaro RS in SS 2024 ter omejeno število vozil, opremljenih z ZL1 v Severni Ameriki. Collector’s Edition je poklon Camaru, natančneje izvirnemu kodnemu omenu programa: Panther. Več informacij o liniji Camaro 2024 in paketu Collector’s Edition bo na voljo malo pred naročanjem, ki se prične to poletje. Pri tem sicer ne gre za ulično legalno drag-pošast s 1.039 KM, kot je Dodge Challenger Demon 170, toda paket Collector’S Edition bo na voljo tudi v omejenih količinah za Camaro ZL1. Prve slike napovednika že dajejo nežen pogled.

Camaro je v ZDA na voljo kot kupe in kabriolet, nekaj časa pa se je prodajal tudi v Nemčiji.

Kar zadeva še nepotrjeno prihodnost, obstajajo govorice, ki segajo od novega športnega terenca Camaro, ki se ne razlikuje bistveno od Forda Mustanga Mach-E, pa do električne limuzine. Pred kratkim so se pojavile govorice, da bi lahko General Motors izločil Camaro in Escalade kot podznamki pod Chevrolet in Cadillac ter ponudil vrsto modelov. Ne glede na to, ali se bo Camaro ponovno pojavil kot športni SUV ali kot samostojna znamka, bo zagotovo elektrificiran, s hibridnim ali popolnoma električnim pogonom.

                             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CUPRA resno razmišlja o ŠIRITVI na trge SEVERNE AMERIKE

Prenovljena HYUNDAI SONATA z ukrivljenim zaslonom