in , ,

Ali bo VW TIGUANA Allspace zamenjal TAYRON iz Kitajske?

Naslednja generacija kitajskega SUV-ja VW Tayron bi lahko tako postala avtomobil s sedmimi sedeži za celoten svetovni trg.

Tayron je eden od mnogih modelov, ki jih VW proizvaja in prodaja na Kitajskem. Gre za kompaktni SUV, ki ga je razvilo lokalno skupno podjetje FAW-VW. Od leta 2018 je na voljo tudi kupeju podoben Tayron X. Oba temeljita na platformi MQB in sta na voljo le na Kitajskem. Toda če gre verjeti poročilom kolegov iz Autocar India, bi se lahko to z naslednjo generacijo spremenilo.

Publikacija namreč trdi, da namerava VW kitajski Tayron predelati v globalni model, ki bo nadomestil Tiguana z daljšo medosno razdaljo, ki je v Evropi znan kot Tiguan Allspace, v drugih državah pa kot Tiguan L. In tako naj bi bil Tayron postavljen nad naslednjo generacijo Tiguana in pod prenovljenim Touaregom ter bi služil kot VW-jev dvojnik Škode Kodiaq druge generacije. Govori se, da bo od naslednjega leta proizvodnja potekala v Nemčiji.

VW Tayron, ki se proizvaja in prodaja na Kitajskem, bi lahko v svoji novi generaciji postal avtomobil za celoten svetovni trg.

Poročilo kolegov iz Autocar India se pokriva z internim dokumentom, ki ga je Automotive News Europe prejel konec leta 2020. Ta navaja, da bo SUV temeljil na Tayronu, ki se trenutno proizvaja na Kitajskem in ga bodo od leta 2024 naprej izdelovali v Wolfsburgu. Odločitev je bila očitno sprejeta zato, da “raztegnjenega” Tiguana ne bo več treba uvažati iz tovarne v mehiškem mestu Pueblo.

Tayron, ki naj bi v svoji novi generaciji nadomestil VW Tiguana Allspace, bodo od leta 2024 izdelovali v Nemčiji.

Ni pa jasno, ali bo večji Tiguan doživel novo generacijo na nekaterih trgih ali pa ga bo v celoti nadomestil Tayron. Če pogledamo nazaj, bi to morali vedeti, ker je Thomas Schäfer, šef VW-ja, v svojem intervjuju za Automobilwoche pred nekaj tedni v evropskem kontekstu presenetljivo omenil Tayrona, ki naj bi bil predstavljen leta 2024 in bo eden zadnjih modelov VW-ja z motorjem na notranje izgorevanje v Evropi – so se glasile njegove besede.  

VW Tayron – aktualni kitajski model

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

NISSAN Pathfinder Concept prilagojen OKUSU kitajskih kupcev

Nissan ARIZON CONCEPT: Ostra oblikovalska študija, predstavljena v ŠANGHAJU