in , ,

MERCEDES razreda E z daljšo različico za KITAJSKO

Posebna limuzina Mercedesa, ekskluzivna le za kitajski trg, se je pojavila prej kot načrtovano.

Če še niste opazili, je Mercedes postopoma zmanjšal število modelov, ki še vedno nosijo klasičen okras na pokrovu motorja. Odvisno od globalne regije je trikraka zvezda še vedno na voljo na nekaterih vozilih, vključno z razredom S in njegovim večjim bratom Maybach.

Ko že govorimo o izjemno dolgih limuzinah, bo novi razred E z oznako L obdržal prestižno oznako, kar je videti tui na fotografijah, ki so se pojavile pred uradno predstavitvijo modela. Vendar je Mercedes predstavil tudi običajno različico nove limuzine razreda E z zvezdo na pokrovu motorja. Podobno kot razred C z oznako L, ki je pred leti prišel na kitajski trg, bo imel tudi njegov veliki brat klasično masko hladilnika. Na spletni strani Ministrstva za industrijo in informacijsko tehnologijo Kitajske (MIIT) so bile v okviru postopka homologacije vozila objavljene ilustrativne fotografije vozila, katerega Mercedes ni razkril na avtomobilskem sejmu Šanghaj 2023 prejšnji mesec, zato se bo lokalna premiera verjetno zgodila v prihodnjih mesecih.

Takole izgleda novi Mercedes razreda E z daljšo medosno razdaljo, namenjen Kitajskim kupcem.

Dokument MIIT razkriva, da kitajski razred E modela letnika 2024 v dolžino meri velikodušnih 5,092 metra, zaradi česar je za 14,3 centimetra daljši od običajne različice. Medosna razdalja se je podaljšala za 13,3 centimetra na ogromnih 3,094 metra. Oboje koristi prostoru za potnike zadaj. Tehtnica pokaže težo 1,94 tone. In zakaj ne bi raje kupili razreda S? No, na Kitajskem je to stvar hierarhije. Kar se tiče zmogljivosti, bo Mercedes ponudil prostornejši razred E kot E 260 L z 201 KM in E 300 L z 255 KM. Oba modela imata 2,0-litrski bencinski motor s kompresorjem. Osnovna različica doseže najvišjo hitrost 235 km/h, močnejša različica pa 245 km/h.

Novi E model za Kitajsko bo še vedno imel klasično masko hladilnika in značilno trikrako zvezdo na pokrovu motorja.

Razred E z oznako L bo na Kitajskem tekmoval z drugimi limuzinami, katerih medosna razdalja je bila povečana za več prostora za noge na zadnjih sedežih: Jaguar XFL, BMW serije 5 Li, Audi A6L in nenavadni A7L. In če imajo kupci na Kitajskem raje SUV-je, naj povemo, da je tudi ta tip vozila na voljo z rahlim dodatkom v dolžino.                                     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Tako bi lahko izgledal T-model novega MERCEDESA razreda E

SUBARU želi do leta 2026 na trg pripeljati ŠTIRI nove električne SUV-je