in ,

Nova TOYOTA Tacoma odslej kot HIBRID s 330 “konji”

Pri Toyoti so za severnoameriške trge predstavili novo generacijo

Boj za tržni delež na področju srednje velikih poltovornjakov se je ponovno zaostril. Nissan Frontier se je na severnoameriških tržiščih že utrdil kot privlačna možnost v tem razredu, medtem ko imajo Chevrolet, GMC in Ford vsak svoje popolnoma nove različice svojih srednje velikih poltovornjakov – Colorado, Canyon in Ranger. Zdaj se druščini pridružuje še nova Toyota Tacoma, ki jo je japonska znamka predstavila po mesecu dni draženja s fotografijami in posnetki

Letošnje leto Toyota obeležuje trideset let, odkar je v ZDA prispela prva Tacoma, in kljub temu, da je aktualni model trenutno najstarejši v svojem razredu, je še vedno izjemno priljubljen. Lani je Toyota prodala več kot 230.000 primerkov teh poltovornjakov. V naslednjih letih bi lahko bila prodaja še boljša, saj je novinec poln novosti, vključno z hibridnim pogonskim sklopom in robustno novo različico Trailhunter.

Najbolj zanimive podrobnosti se skrivajo pod pokrovom motorja – Toyota ponuja štiri različne različice motorja za Tacomo, pri čemer se stvari začenjajo z osnovnim modelom SR. Vstopna točka je novi turbopolnjen štirivaljni motor z 2,4 litra prostornine, ki razvije 228 konjskih moči in sodeluje s serijskim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Močnejša alternativa je SR5, ki zmore 270 KM, vrh ponudbe pa predstavlja hibridni model, ki sodeluje z elektromotorjem moči 48 konjskih moči, kar pomeni, da sistemska moč dosega 330 “konjev”.

Za navdušence nad avanturističnimi off-road potovanji Toyota predstavlja tudi novo različico Trailhunter. Ta različica se loči od ostalih modelov tudi po tem, da namesto standardnih blažilcev znamke Fox uporablja 2,5-palčne kaljene monotubne blažilce Old Man Emu, ki jih je posebej za dolge vožnje po brezpotjih zasnovala avstralska družba ARB. Prav tako so na voljo novi jekleni odbijači, robustnejše točke za odvleko na zadku, večja moč pritrditve za stvari, kot so šotori na strehi, in izbira med pet- ali šestnožno nakladalno površino, odvisno od potreb za avanturistična potovanja.

Za zdaj ne vemo, koliko bo stala nova Toyota Tacoma. Podjetje pravi, da bo to informacijo objavilo pred uradnim pričetkom prodaje, kar naj bi se zgodilo v drugi polovici letošnjega leta.

Galerija: Toyota Tacoma

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

AUDI RS E-Tron GT Ice Race Concept bo predstavljen 28. MAJA

ASTON MARTIN DB12: Je to NASLEDNIK ali prenova modela DB11?