in ,

PORSCHE DESIGN je s posebno URO počastil 75-LETNICO podjetja PORSCHE

Vseh 475 primerkov ima rotor, ki je oblikovan tako, da je videti kot Porschejevo platišče.

Nemški proizvajalec športnih avtomobilov Porsche letos praznuje 75. obletnico in v ta namen so pri Porsche Design izdelali posebno uro, ki bo na voljo le v nekaj sto primerkih. Ura je posebna različica že obstoječega modela Chronograph 1, ki so ga prvič predstavili leta 1972 in je bil prvi izdelek oblikovalske hiše Porsche Design.

Podjetje Porsche Design, ki je tesno povezano z avtomobilskim podjetjem Porsche, je ustanovil Ferdinand Alexander Porsche, vnuk Ferdinanda Porscheja, ki je osnoval to avtomobilsko podjetje in oblikoval legendarni športni model 911.

Uradno ime ure je Porsche Design Chronograph 1 – 75 Years Porsche Design. Ura, ki bo na voljo le v 475 primerkih in bo stala 11.700 evrov, ima protiodsevno matirano črno številčnico, ki naj bi jo bila navdihnila notranjost Porscheja 911.

Številčnica je zaščitena s safirnim steklom s protiodsevnim premazom, na njej pa so tudi dan in datum, ki se nahajata ob tretji uri, ter trije podštevilčniki za funkcijo kronografa, ki jih upravljate z gumbi na obeh straneh krone.

Ura se navezuje tudi na zgodovino Porschejevega avtomobilskega športa, zato ima po obodu okvirja tahimetrsko skalo, s katero je mogoče izračunati povprečno hitrost predmeta, ki prepotuje znano razdaljo, na primer avtomobila, ki prevozi eno miljo ali prevozi en krog dirkalne steze.

Zadnja stran ure je zanimiva zaradi prozornega hrbtišča iz safirnega stekla, ki prikazuje samodejni mehanizem ure in njen rotor, ki je oblikovan tako, da je videti kot legendarno Fuchsovo platišče z originalnega Porscheja 911. Videz dopolnjujeta barvni znak Porsche na sredini in individualna številka ure, ki je vgravirana v ohišje.

Za ohišje ure so namesto nerjavnega jekla uporabili titan, opremljena pa je s posebej zasnovanim usnjenim pasom z modrimi šivi in osrednjo rdečo črto. Na voljo je tudi črn usnjen trak z enakimi šivi, pri obeh pa je uporabljen sistem hitre menjave, tako da ju je mogoče preprosto zamenjati brez uporabe orodja.

Uro Porsche Design Chronograph 1 – 75 Years Porsche Design, ki stane 11.700 evrov in bo na voljo le v 475 primerkih po vsem svetu, lahko naročite od 8. junija dalje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najdeni FERRARIJI v skednju, izgubljeni zaradi orkana CHARLEY leta 2004

Ali bodo BODOČI bencinski in dizelski BMW-ji izgubili črko “i” na koncu?