in ,

CHEVROLET Camaro za slovo na trg postavlja model COLLECTOR’S EDITION

Šesta generacija športnega avtomobila ameriškega proizvajalca Chevrolet bo kmalu odpeljala v pokoj.

Chevrolet bo ob koncu modelnega leta 2024 prenehal s proizvodnjo športnika Camaro. V ZDA bodo slovo od šeste generacije obeležili s posebno Collector’s Edition, z edinstveno zunanjo barvo, ki spominja na prvotno kodno ime vozila Panther. V Severni Ameriki bo na voljo v stopnjah opreme LT/RS, LT1, SS in ZL1.

Chevrolet omejuje proizvodnjo modela ZL1 Collector’s Edition na 350 enot. Zunanja barva bo Panther Black Matte, kar je prva matirana barva, ki je tovarniško na voljo za Camaro. Barva je poudarjena s črno kovinsko črto. Poleg tega sta uporabljena sprednji tako imenovani splitter in zadnje krilo modela ZL1 1LE Coupé, zavorne čeljusti vozila pa so pobarvane rdeče. V notranjosti ima Camaro ZL1 Collector’s Edition serijsko oznako na volanu, ki označuje vrstni red izdelave. Collector’s Edition za različice LT/RS, LT1 in SS se razlikuje od različice ZL1. Nižji modeli imajo barvo Panther Black Metallic Tintcoat in satenasto črne poudarjene črte. Avtomobili so opremljeni z 20-palčnimi satenasto črnimi platišči, po želji pa so na voljo tudi polirana kovana platišča. Paket vključuje tudi sprednji splitter paketa 1LE in zadnji spojler paketa ZL1.

Chevrolet je na Camaru letos opravil zadnjo posodobitev, potem bodo ta model opustili.

Vsak Camaro Collector’s Edition je opremljen z dodatnim logotipom Panther. Na sprednji strani je v črko “R” vgrajen panter. Mačji plenilec bo tudi na oznaki na volanu. V notranjosti bo Chevrolet vsako vozilo opremil z edinstveno črno notranjostjo in posebnimi talnimi preprogami. Tisti, ki bo kupil ZL1 Collector’s Edition, bo prejel tudi uro Canfield Sport 44 mm podjetja Shinola. Na njej je serijska številka, ki se ujema z lastnikovo oznako na volanu. Ura vsebuje tudi logotip Camaro na številčnici in graviranega panterja na pasku.

Chevrolet bo naročila za zadnji Camaro začel sprejemati 15. junija 2023. Camaro Collector’s Edition bo na voljo od druge polovice poletja. Cenovno najugodnejša različica Collector’s Edition je 1LT, ki v ZDA stane 39.440 dolarjev (vse cene veljajo za kupe) ter vključuje paket RS za 1.950 dolarjev. LT1 je dražji in s paketom stane 47.385 dolarjev. Paket 1SS Collector’s Edition stane dodatnih 5.995 dolarjev in se prodaja za 49.890 dolarjev. Različica ZL1 je najdražja in stane 88.690 dolarjev, paket pa dodatno stane 14.995 dolarjev. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ali bodo BODOČI bencinski in dizelski BMW-ji izgubili črko “i” na koncu?

FINSKA: Voznika za PREKORAČITEV HITROSTI 32 km/h kaznovali s 121 tisoč EVRI KAZNI!