in , ,

Predstavljen FORD SuperVan 4.2 za vzpon na PIKES PEAK

Mogočno zadnje krilce vozila, ki se pohvali z močjo 1400 KM, je verjetno vidno celo iz vesolja …

Ford SuperVan je serija vozil, v kateri so zmogljivi motorji združeni z gospodarskimi vozili znamke. Začetki segajo v zgodnja sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Popolnoma električni SuperVan 4.2 bo z voznikom Romainom Dumasom sodeloval na letošnji 101. dirki Pikes Peak International Hill Climb.

Ime 4.2 nakazuje, da gre za prenovljeno različico modela SuperVan, ki je bil predstavljen na festivalu hitrosti v Goodwoodu leta 2022. Ford je prilagodil aerodinamiko, da bi povečal podtlak in izboljšal zmogljivost na 156 ovinkih Pikes Peaka. Med novostmi sta sprednji razdelilnik in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken. Poleg tega se je zmanjšala tudi masa podvozja, vendar vozilo še vedno tehta več kot 2 toni. SuperVan 4.2 je manj zmogljiv kot 4.0, ker je Ford odstranil enega od elektromotorjev. Ima jih torej tri namesto štiri. Motor 4.0 je 100 kilometrov na uro dosegel v manj kot 2,0 sekunde. Ford ni objavil podatkov o pospeških motorja 4.2, vendar bo zaradi manjše moči verjetno nekoliko počasnejši.

Ogromno zadnje krilce je najbrž vidno celo iz vesolja…..

Novi pogonski sklop je sestavljen iz enega motorja spredaj in dveh motorjev zadaj, ki zagotavljata pogon na vsa kolesa. Izboljšane so tudi pogonske gredi. Družba STARD dobavlja litij-polimerne celice NMC za baterijo, ki omogoča izkoristek 600 kW. SuperVan 4.2 ima tudi posodobljen regenerativni zavorni sistem s karbonsko-keramičnimi zavornimi diski. Vozi na kovanih magnezijevih platiščih s pnevmatikami Pirelli P Zero. SuperVan 4.2 zelo nejasno temelji na modelu e-Transit Custom. Zadnji del karoserije ima velike odprte prostore za izboljšanje aerodinamike, tako da vozilo ni videti kot gospodarsko vozilo. Kombi zdaj nosi novo barvno shemo Ford Performance, mešanico modre, oranžne in vijolične barve. Ta barvna shema je bila prvič predstavljena na modelu Ford Mustang GT3.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

XEV Yoyo (2023): Več MOČI in OPREME

BMW i5 kot PLATNO za ustvarjanje UMETNIŠKIH del s pomočjo umetne INTELIGENCE