in ,

ŠKODA razkrila notranjost novih modelov SUPERB in KODIAQ

Veliki zaslon, a kljub temu je tukaj še nekaj gumbov. In prestavna ročica se seli ob volan.

Vsaj za kupce avtomobilov, ki imajo vsaj približno normalno denarnico, bosta to verjetno najpomembnejši premieri leta, čez nekaj tednov pa bodo končno odstranili pokrove z novih modelov Škoda Kodiaq in Škoda Superb. Zdaj so Čehi ponudili majhno poslastico, ki vam bo polepšala čakanje. Prikazana nam je popolnoma prenovljena armaturna plošča obeh novih izvedb.

In na srečo so (na prvi pogled) uspešna mešanica sodobnega in tradicionalnega. Čeprav imata oba razmeroma velik zaslon na sredini armaturne plošče, kot je to trenutno značilno za številne nove modele, Škoda uporabniku omogoča tudi nekaj običajnih stikal in gumbov. Predvsem so to trije vrtljivi gumbi z vgrajenimi 1,25-palčnimi zasloni. Ti tako imenovani pametni gumbi so namenjeni dostopu do različnih nastavitev. Funkcionalnost mini prikazovalnikov je odvisna od stopnje opreme. Z zunanjima vrtljivima izbirnikoma upravljate nastavitev temperature in ogrevanje/ventilacijo sedežev za voznika in sovoznika na sprednjem sedežu. Osrednji vrtljivi gumb ima različne funkcije, vključno z uravnavanjem glasnosti, prezračevanjem, pametno klimatsko napravo, funkcijo povečave navigacijskega zemljevida in nastavljanjem načinov vožnje. Funkcije lahko spreminjate tako, da pritisnete in držite osrednji vrtljivi gumb. Nastavitve lahko nato nastavite tudi prek sistema infozabavnih vsebin.

Naša naslovna fotografija prikazuje notranjost Superba, tukaj pa je še notranjost Kodiaqa.

Infozabavni sistem v modelih Kodiaq in Superb iz leta 2024 sestavljata osrednji 13-palčni zaslon na dotik in 10-palčni instrumentni zaslon. Na voljo je tudi prikazovalnik head-up. Ena od najbolj opaznih sprememb v primerjavi s predhodnimi modeli je prestavitev prestavne ročice. Tako kot pri Mercedesu je tudi pri tem vozilu ta zdaj nameščena za volanom. S tem se sprosti prostor med sprednjima sedežema in ustvari dodaten prostor za shranjevanje. Škoda govori o bistveno prostornejši sredinski konzoli. Na prvi pogled sta si kabini Superba in Kodiaqa zelo podobni. Ob natančnejšem pregledu pa je mogoče opaziti nekaj razlik. V vozilu Superb so na armaturni plošči navpična rebra in “skrite” prezračevalne odprtine, Kodiaq pa ima več usnja na sovoznikovi strani in navpične prezračevalne odprtine.

Kljub večjim zaslonom, se Škoda tudi tokrat ni odrekla gumbom….

 Ambientna osvetlitev v srednje veliki limuzini (ponovno bo na voljo tudi različica karavan) poteka pod sredinskimi ventilatorji, medtem ko je v SUV-ju nameščena nad njimi. Obe vozili imata v vzvratnem ogledalu priključek USB-C in lahko brezžično polnita pametne telefone s 15 W. Kodiaq ponuja tudi aktivno hlajenje za dve napravi. V sprednjih vratih je, kot je za Škodo značilno, prostor za dežnik. Poleg tega dobite do štiri priključke USB-C z izhodno močjo 45 W, strgalo za led, okolju prijazne masažne sedeže in sedežne prevleke iz recikliranega poliestra. Superb in Kodiaq bosta na trg prišla leta 2024 in bosta verjetno zadnja dva nova avtomobila z motorjem z notranjim izgorevanjem proizvajalca iz Mlade Boleslave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MERCEDES v oktobru odpira prve HITRE POLNILNE postaje

LEXUS RX 450h+ prinaša PRIKLJUČNO-HIBRIDNO tehniko v razred RX