in , ,

ŠKODA Superb na uradnih skicah pred PREMIERO 2. novembra

Češki brat modela VW Passat Variant je nastal v skladu z najnovejšim Škodinim slogovnim jezikom Modern Solid.

Škoda je objavila nekaj razkrivajočih skic prihajajoče četrte generacije modela Superb v karoserijskih različicah kombilimuzina in kombi ter napovedala, da bo svetovna premiera 2. novembra.

Silueto nove Škode Superb že dobro poznamo iz prejšnjih napovednikov, vendar skice razkrivajo nove podrobnosti zunanjega oblikovanja. Superb ostaja takoj prepoznaven, vendar je zaradi novega Škodinega oblikovalskega jezika Modern Solid videti ostrejši. Med najpomembnejšimi so novi tanjši matrični LED-žarometi in zadnje luči LED, ki imajo “kristalne” elemente za bolj premium videz. Maska hladilnika se zdi širša, prav tako kot dovodni del odbijača, ki je poudarjen s kromiranim trakom.

Nova generacija je daljša, višja in bolj aerodinamična kot njena predhodnica, saj ima koeficient zračnega upora 0,24. Kombilimuzina meri v dolžino 4.912 mm, Combi pa se raztegne na 4.902 mm in ima enako medosno razdaljo 2.841 mm.

Na armaturni plošči so 13-palčni zaslon infozabavnega sistema na dotik, 10-palčni virtualni kokpit, head-up zaslon in novi vrtljivi gumbi “Smart Dials” z vgrajenimi zasloni.

Oliver Stefani, vodja oblikovalskega oddelka Škoda Design, je povedal: “Superb že tradicionalno oblikuje Škodin oblikovalski jezik in četrta generacija modela bo to nadaljevala: njegov videz zaznamujejo ostro začrtane linije, jasno opredeljeni in dinamični proporci ter sodobno oblikovanje.”

Škoda nam je že pokazala notranjost novega Superba. Na armaturni plošči so 13-palčni zaslon infozabavnega sistema na dotik, 10-palčni virtualni kokpit, head-up zaslon in novi vrtljivi gumbi “Smart Dials” z vgrajenimi zasloni. Družba trdi, da sta se prostor za glavo in prtljažni prostor v primerjavi z dosedanjim Superbom “znatno povečala”. Natančneje, prostornina prtljažnika znaša 645 l v kombilimuzini in 690 l v Combiju, 28 razpoložljivih funkcij Simply Clever pa še dodatno izboljša praktičnost.

Paradni konj znamke z motorjem z notranjim izgorevanjem temelji na izpopolnjeni različici arhitekture MQB in je tesno povezan z modelom VW Passat Variant. Paleta motorjev je zelo podobna kot pri SUV-ju Kodiaq in vključuje dizelski, bencinski, bencinski blago hibridni in priključni hibridni pogonski sklop, čeprav je slednji na voljo le pri karoserijski različici Combi. Vsi pogonski agregati so povezani izključno s samodejnim menjalnikom DSG, ki prenaša moč na sprednja ali vsa štiri kolesa.

Čeprav o novi Škodi Superb vemo že skoraj vse, je njena uradna premiera predvidena prihodnji teden, zato ostanite z nami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

NIO pri vsakem PRODANEM avtomobilu pridela za vsaj 33.000 evrov IZGUBE

Nissan HYPER FORCE: 1.000 kW športnik z baterijo na TRDNO GORIVO