in ,

SAMSUNG Galaxy S24 bi lahko dobil PREVAJANJE KLICEV v realnem času s pomočjo UMETNE INTELIGENCE

Ne govorite jezika osebe, ki vas kliče? Ni problema.

Samsung Galaxy S24 bo dobil pomembno funkcijo, ki bi lahko skoraj popolnoma odpravila jezikovne ovire – prevajanje klicev v realnem času. Ne gre za govorice iz temnega kotička interneta, temveč od samega Samsunga, ki je potrdil, da bo njegov naslednji telefon imel “Galaxy AI”.

Čeprav serija Galaxy S24 ni posebej omenjena, naj bi Samsung januarja napovedal svoje naslednje paradne pametne telefone, kar pomeni, da nas od predstavitve telefonov in prevajanja klicev v realnem času ločijo le še tedni.

Samsung pravi, da bo “AI Live Translate Call” del novega paketa Galaxy AI, ki bo med klici zagotavljal prevajanje v realnem času v zvok in besedilo prek dnevnika klepeta. Južnokorejsko podjetje trdi, da bo sistem “tako preprost, kot je vklop podnapisov pri predvajanju oddaje”. Ker je vgrajen v domačo aplikacijo za klice, morate le poklicati nekoga, ki ne govori vašega jezika, in pogovor bo potekal v realnem času brez nerodnih trenutkov.

Iz vzorčne slike, ki jo je Samsung delil, je razvidno, da vam bo dnevnik klepeta omogočal možnost “Dodaj dogodek”, kadar koli bosta v pogovoru omenjena datum in ura, kar vam bo omogočilo hiter koledarski opomnik.

Kako dobro vse to deluje, bomo še videli, lahko pa ste prepričani, da bomo Galaxy AI preizkusili, ko bodo na našo mizo prišli prvi telefoni z novo tehnologijo.

Google v novejših pametnih telefonih Pixel (Pixel 6 in novejši) ponuja “Prevajalnik v živo”, ki lahko zazna jezike v klepetu in videoposnetkih ter jih v realnem času prevede v izbrani jezik. Ponuja široko jezikovno podporo za besedilne prevode klepetov, medtem ko je ponudba alternativnih prevodov podnapisov za videoposnetke omejena na nemščino, angleščino, španščino, francoščino, italijanščino in japonščino.

Lastniki naprav Pixel imajo na voljo tudi način tolmača, in sicer tako, da rečejo “Hey Google” in nato pomočnika z umetno inteligenco prosijo, naj postane prevajalec. Od tu lahko govorite kot običajno, Googlov pomočnik pa bo v realnem času zagotavljal prevode vaših besed.

Vendar Googlova umetna inteligenca za prevajanje trenutno ne deluje pri telefonskih klicih, zato ima Samsung prednost. To bi lahko pomenilo tudi ključno prednost serije Galaxy S24, ki jo bodo začeli prodajati čez nekaj mesecev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ford F-150 LIGHTNING se bo prodajal tudi v ŠVICI

MERCEDES prenovil EQB in hkrati UKINIL osnovni model EQB 250