in ,

MANSORY je spektakularen AERO paket pripravil tudi za Maseratija MC20 Cielo

Zaradi tega kompleta za model MC20 Cielo se zdi Maserati MCXtrema, ki je namenjen samo za dirkalne steze, prav nevpadljiv.

Maserati MC20 Coupe in Cielo si delita večino oblikovnih elementov, razen strehe in zadnjega pokrova, zato lahko tunerji svoje komplete ponudijo tudi za obe različici. To velja tudi za Mansory, pri katerem so pravkar napovedali nov karoserijski paket za MC20 Cielo, ki odraža vizualne izboljšave kupejevske različice, predstavljene pred letom dni.

Mansory ga morda imenuje “mehki komplet”, vendar njegovi oblikovalci pri italijanskem superšportniku niso ravnali popustljivo in so njegov videz spremenili z vseh zornih kotov. Sprednji del je opremljen z velikim razdelilnikom z vgrajenimi rebri, ki usmerjajo zrak v serijske vstopne odprtine. Temu se pridružuje prezračevana maska motorja in še več karbonskega okrasja okoli maske hladilnika, žarometov in dovodnih kanalov.

Našli smo tudi povečane stranske pragove s številnimi rebri in zračniki ter nov komplet enodelnih kovanih platišč FV.5, ki merijo 21 palcev spredaj in 22 palcev zadaj. Zaradi masivnega zadnjega krilca in dodatnega difuzorja je popolnoma spremenjen tudi zadek vozila.

Na splošno je Mansoryjev MC20 Cielo videti še bolj osupljiv kot Maseratijev MCXtrema, ki je namenjen samo dirkališčem, kar je verjetno bil tudi njihov cilj. Kar zadeva notranjost, jo odlikuje tunerjeva značilna visokokontrastna tema s svetlo rumenimi vložki proti črnemu semiškemu oblazinjenju ter ujemajočimi se rumenimi poudarki na armaturni plošči in sredinski konzoli.

Tako kot v kupejevski izvedbi je Mansory uglasil Maseratijev 3,0-litrski biturbo V6-motor z močjo 530 kW (720 KM) in 850 Nm navora. To je za 67 kW (90 KM) in 120 Nm več kot pri serijskem MC20. Po navedbah podjetja to povečanje moči zadostuje za izboljšanje pospeška od 0 do 100 km/h s treh na 2,7 sekunde in povečanje najvišje hitrosti s 320 km/h na 330 km/h.

Mansory ni javno objavil cen za komplet MC20 Cielo. Vendar je glede na veliko količino ogljikovih vlaken, uporabljenih v dodatkih, verjetno namenjen lastnikom z globokimi žepi in apetitom po naknadnih modifikacijah, ki ne smejo ostati neopažene.

Galerija: Mansory Maserati MC20 Cielo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RINGMASTERS Tusk je 1969 DODGE Charger z motorjem HELLEPHANT V8

Cadillac OPTIQ: Nov električni SUV pod modelom LYRIQ