in ,

Ta model Ferrarija 296 GT3 stane 18.000 dolarjev!

Amalgamov najnovejši velik model Ferrarija ne pogreša nobene podrobnosti in je dražji kot Nissan Versa – pravi avtomobil!

Vozilo na teh fotografijah je videti kot dirkalnik Ferrari 296 GT3. Na vogalih sprednje maske ima krilca. Ima prezračevane blatnike. Stranski ogledali sta ustrezno nameščeni na elegantno ukrivljenih rokah. Sedi na kompletu Pirellijevih dirkalnih pnevmatik. Vendar to ni GT3. V resnici sploh ni pravi avtomobil.

Tako dober je Amalgam, ko gre za velike replike modelov. Ta Ferrari 296 GT3 v merilu 1:8 je najnovejša stvaritev podjetja in menimo, da bi ga lahko vozili, če bi se lahko zmanjšali na velikost 1:8. Meri 56 centimetrov v dolžino in odraža proporce pravega avtomobila, saj je bil izdelan na podlagi Ferrarijevih dejanskih podatkov CAD za avtomobil. Na podlagi tega so Amalgamovi umetniki in oblikovalci izdelali različne odlitke in kalupe za izdelavo delov modela. Celoten razvojni proces je trajal 3.000 ur, sestavljanje vsakega modela pa je z vsemi izdelanimi deli trajalo 300 ur.

Tale 56 cm dolg modelček Ferrarija od Amalgama stane 18.000 dolarjev, kar je več kot stane pravi avtomobil Nissan Versa

S takšnim trudom pridobite veliko podrobnosti. Amalgam navaja, da so na modelu prisotni in upoštevani vsi vizualni vidiki pravega modela 296 GT3. To vključuje izredno podrobno notranjost s pasovi, trakovi, stikali, gumbi in, da, pravim Ferrarijevim volanom, opremljenim z gumbi in stikali. Vrata se odprejo in omogočajo pregled nad notranjostjo, žal pa ne morete dvigniti pokrova motorja, da bi videli motor V6 z dvema turbinskima polnilnikoma. Ta je pri tej izvedbi zapečaten.

Amalgam bo izdelal 199 teh 296 replik GT3, pri čemer lahko podjetje vsako repliko oblikuje po želji stranke. Poleg tega ima Amalgam dostop do posebnih Ferrarijevih barv, zato odtenki, ki jih vidite, niso le blizu, temveč se natančno ujemajo. Cena takšnega modela je visoka, saj je na Amalgamovi spletni strani navedena cena 18.090 USD – 845 USD več kot pravi, vozni Nissan Versa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Bandini 750 GT Veloce Zagato: 600.000 evrov za 67 KM

Suzuki Super Carry X Limited je prikupen miniaturni tovornjaček za nove poslovne priožnosti