in ,

Jeremy Clarkson pravi, da je v “preslabi kondiciji, predebel in prestar”, da bi nadaljeval z oddajo Grand Tour

“Ko smo imeli sestanke o tem, kaj bomo počeli po tem, so ljudje samo dvignili roke v zrak,” je v nedavnem intervjuju dejal Clarkson.

Konec lanskega leta je Jeremy Clarkson, voditelj oddaje The Grand Tour, napovedal, da ne bo več novih epizod oddaje, kar je efektivno pomenilo njen konec. Zdaj je v intervjuju za časnik The Times razkril natančne razloge za to odločitev.

Po Clarksonovih besedah so misije oddaje The Grand Tour “izjemno fizično zahtevne”, zaradi česar so zelo težavne, “če si neprilagojen, debel in star, kar jaz sem”. “Če si Bear Grylls, greš v hotel – v puščavi Sahara ni hotelov,” je dodal Clarkson. Čeprav kampiranje v saharski puščavi ni enostavna naloga, to ni edini razlog za konec oddaje.

“Vozil sem avtomobile višje kot kdor koli drug in severneje kot kdor koli drug,” je Clarkson povedal za časnik The Times, za katerega piše kolumno. “Z avtomobilom smo naredili vse, kar je mogoče. Ko smo imeli sestanke o tem, kaj bomo naredili naprej, so ljudje samo dvigovali roke v zrak.”

Zdi se, da je bil Clarkson poleg zahtevne narave dela tudi mnenja, da oddaja izgublja privlačnost. Omenil je, da ga koncept avtomobilske televizije tudi vse manj zanima.

“James May meni, da še nikoli ni bilo bolj zanimivega časa za naše potovanje, in verjetno ima prav, vendar mislim, da to ni zelo zanimivo za televizijo,” je dejal Clarkson. “Električni avtomobil se ne razlikuje od zamrzovalnika ali mikrovalovne pečice. Nima nobenega blišča ali vznemirjenja. Ta teden v oddaji Top Chest Freezer! Mislim, da to bolj ustreza pisanim medijem.”

Poleg tega imajo televizijski gledalci številne druge priložnosti, da ga spremljajo. Trenutno vodi britansko različico oddaje Kdo hoče postati milijonar, kmalu pa se bo začela snemati četrta sezona njegove Amazonove oddaje Clarksonova kmetija.

Poleg snemanja oddaje mora voditi tudi kmetijo in pivovarno ter pisati tri kolumne na teden. Clarkson pravi, da ima veliko dela tudi brez oddaje The Grand Tour.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dacia Duster: Rustikalna terenska izdaja od CP Performance

VW T3: Kvadratni Bulli praznuje 45. rojstni dan