in ,

Nova Lancia Ypsilon je dobila nov hibridni pogonski sklop s 100 KM

Hibridni Ypsilon stane več tisoč evrov manj kot električni in ga je že mogoče naročiti.

Ponudba modela Lancia Ypsilon se širi, saj je podjetje predstavilo novo hibridno različico. Prodajali jo bodo skupaj z električnim modelom, ki je bil predstavljen v začetku letošnjega leta.

Avtomobilski proizvajalec ni razkril veliko podrobnosti, vendar je povedal, da ima model 1,2-litrski trivaljni motor, šeststopenjski samodejni menjalnik e-DCT in 48-voltni blago-hibridni sistem. Ta konfiguracija avtomobilu omogoča razmeroma skromno moč 74 kW (100 KM).

Glede na to nizko število ni presenetljivo, da hibrid od 0 do 100 km/h pospeši v ležernih 9,3 sekunde. Model doseže najvišjo hitrost 190 km/h, vendar je premium kombilimuzina segmenta B bolj kot na hitrost osredotočena na ekonomičnost.

Pri tem model porabi 4,6 l/100 km goriva. Lancia je še povedala, da se lahko kombilimuzina na kratkih razdaljah vozi samo na elektriko, saj sta na voljo funkciji e-Creeping in e-Queuing. Podjetje trdi, da pogonski sklop zagotavlja najboljše iz obeh svetov, saj ponuja vsestranskost in “spoštovanje do okolja”.

Podobno kot električni avtomobil je tudi hibridni model predstavljen v različici Edizione Limitata Cassina. Zato ima model znano modro zunanjo podobo s svetlobnimi LED-enotami in 17-palčnimi litimi platišči z diamantnim brušenjem. Podjetje sicer ni omenilo stilskih sprememb, vendar ima hibrid dodatne sesalne odprtine ter viden izpuh.

Cena v Italiji se začne pri 28.000 EUR, kar je precej manj od 40.000 EUR, kolikor Lancia zahteva za električni model Cassina Launch Edition. Hibridno različico je zdaj že mogoče naročiti, a ne bo ostala dolgo na trgu, saj bo Lancia leta 2028 postala izključno električna. V okviru teh prizadevanj bodo vsi novi modeli, ki bodo predstavljeni od leta 2026 dalje, izključno električni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Porsche Taycan Turbo GT proti Tesla Model S Plaid: Močna električarja

BMW i5 Flow NOSTOKANA: Umetnost s pritiskom na gumb