in ,

Stellantis zaradi težav s stranskimi zračnimi blazinami odpoklical 284 tisoč vozil Dodge Charger in Chrysler 300

Napihovalniki lahko počijo in popustijo, vendar težava tokrat ni povezana s podjetjem Takata.

Podjetje Stellantis izdaja prostovoljni vpoklic nekaterih limuzin Dodge Charger in Chrysler 300 iz let 2018-2021 zaradi težave z napihovalniki stranskih varnostnih blazin. Avtomobilski proizvajalec je odkril, da lahko nekateri moduli počijo in v vozilo pošljejo drobce, ki lahko poškodujejo potnike.

Vpoklic se nanaša na 284.982 limuzin, vendar Stellantis meni, da je težava prisotna v manj kot enem odstotku vozil. Kljub temu bo lastnike pozval, naj težavo čim prej odpravijo.

Ta novi odpoklic ni povezan s predhodno odpoklicanimi zračnimi blazinami Takata. Novi napihovalniki uporabljajo drugačno zasnovo in drugačno pogonsko gorivo.

Avtomobilski proizvajalec ima pripravljeno rešitev in že kopiči zaloge delov, da bodo lahko trgovci hitro servisirali vozila. Tehniki bodo modul zamenjali z modulom, izdelanim zunaj obdobja domnevne napake, ki je trajalo od 5. julija 2018 do 19. maja 2021.

Družba Stellantis je 17. februarja 2023 začela preiskovati to vprašanje. Do februarja 2024 je izvedel za pet zapisov o pomoči strankam v zvezi z napihovalniki in 7. marca sprožil prostovoljni varnostni odpoklic. Podjetje je sporočilo, da se ne zaveda nobenih nesreč ali poškodb, povezanih s to težavo.

Vlaga, vnesena med proizvodnim postopkom, lahko povzroči korozijo v napihovalnikih, zaradi česar nastanejo napetostne razpoke, ki lahko med napihovanjem počijo. Vseh pet primerov se je zgodilo v vozilih, v katerih je temperatura v notranjosti presegla 50 stopinj Celzija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Cupra se podaja v Ameriko

Seres 5, 7 in 9: Luksuzni SUV-ji, ki bodo predstavljeni po vsem svetu