in , ,

Fordov električni dirkalnik F-150 z 2,7 tone pritiska

Ta nora stvar naj bi dirkala na znameniti Pikes Peak

Ford se konec meseca vrača na Pikes Peak z divjim električnim pickupom. Podjetje je „Demonstrator EV“ napovedovalo že od marca, danes pa nam avtomobilski proizvajalec razkriva celoten pogled na ta nori pickup in razkriva, da lahko pri hitrosti 150 milj na uro ustvari 2,7 tone pri 241 km/h.

Demonstrator SuperTruck to vrednost doseže s svojo divjo aerodinamiko. Nizko postavljen pick-up ima na zadku masivno krilce z gosjim vratom, ki se dviga nad streho kabine. Poleg tega ima širok sprednji razdelilnik, odprtine za prednjimi kolesi in masiven difuzor na zadku. Ford je posebni model F-150 razvil v sodelovanju s podjetjem STARD. Ford ni razkril nobenih drugih podrobnosti o električnem SuperTrucku, razen tega, koliko pritiska bo ustvaril. Je pa slogovno podoben modelu SuperVan 4.2, s katerim je avtomobilski proizvajalec lani tekmoval v vzponu na hrib.

Imelo je tudi masivno krilce in agresivni aerodinamični komplet, ki sta ga v 156 ovinkih dirkališča ohranjala na pravi poti. Njegov trivaljni motor je zmogel približno 1.400 KM. Novi pickup bi lahko imel podoben sistem, vendar bomo morali počakati na več podrobnosti. Fordov električni SuperVan 4.0 je imel celo štiri motorje s skupno močjo 2.000 KM. To je drugi Fordov električni demonstrator. V začetku leta je bil predstavljen F-150 Switchgear, ki je nastal v sodelovanju s podjetjem RTR. Podjetje ga je izdelalo na platformi Lightning in izboljšalo njegove terenske zmogljivosti z zaščitnimi ploščami za preprečevanje podvozja, kompozitnimi deli karoserije in novim vzmetenjem.

Ford bo pred 102. izvedbo vzpona na goro, ki se bo začela 23. junija, verjetno še naprej promoviral demonstracijski model EV Demonstrator. Do takrat bomo verjetno izvedeli več podrobnosti. Fordovo vozilo bo pilotiral Romain Dumas, trenutni rekorder na dirki Pikes Peak International Hill Climb. Ford pa ne bo edini avtomobilski proizvajalec, ki bo tekmoval z električnim avtomobilom. Pozneje v juniju se bo s slavnim vzponom na hrib spopadel tudi prirejen Hyundai Ioniq 5.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Maserati MC20 Cielo: Do 100 km/h v 2,8 sekunde po zaslugi sistema Novitec

Mitsubishi v tožbi za 6 milijonov dolarjev obtožen “sabotiranja” prodajnega salona