in ,

Toyota Taisor je kompaktni SUV za 8.600 evrov

Model bo v Indiji predstavljen kot Suzuki Fronx s spremenjeno oznako.

Po prvi napovedni predstavitvi 1. januarja je Toyota zdaj uradno predstavila model Urban Cruiser Taisor. Ta model, razvit posebej za trge z razvijajočim se gospodarstvom, je rezultat strateškega partnerstva s Suzukijem v Indiji, zato je ta Toyota neposredno izpeljana iz modela Fronx. To bo proizvajalčev cenovno najugodnejši SUV v državi in bo neposredno konkuriral modelom Hyundai Venue, Renault Kiger in Nissan Magnite.

Podobno kot mestni križanec Hyryder, ki je predelava modela Grand Vitara in konkurira modelom Hyundai Creta, VW T-Cross in Kia Seltos, tudi Taisor ohranja enako splošno strukturo kot prvotni model Fronx. Razlika je v elementih, kot so preoblikovana mreža hladilnika, nova 16-palčna platišča, nova paleta barv karoserije, sijajne aplikacije in dnevne luči LED z novim podpisom.

V notranjosti (žal ni fotografij) naj bi bila armaturna plošča v bistvu enaka kot pri Suzukiju. Zamenjani so bili le logotipi. Poudarki vključujejo multimedijski sistem z 9-palčnim zaslonom, različne teksture in barve materialov ter funkcije, kot so Apple CarPlay in Android Auto, 360-stopinjska kamera, brezžično polnjenje mobilnega telefona, sistem za vožnjo brez ključa in samodejna klimatska naprava. Pod pokrovom motorja sta na voljo dve različici motorjev. 1,0-litrski trivaljni turbo bencinski motor s 100 KM in 1,2-litrski štirivaljni motor z naravnim polnjenjem z 90 KM. Glede na različico je menjalnik 5-stopenjski ročni ali 6-stopenjski samodejni.

Skupne mere so enake kot pri modelu Fronx. To pomeni, da je Taisor dolg 3.995 mm, visok 1.550 mm in širok 1.765 mm. Indija bo prvi in najpomembnejši trg za Taisor. Začetna cena tam znaša 774.000 rupij, kar je približno 8.600 evrov. Nato bo Toyota model predstavila še v drugih regijah, kot sta Južna Afrika in Bližnji vzhod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

V katerih evropskih državah je najmanj električnih avtomobilov?

Novi londonski avtobus znamke BYD prinaša kitajsko tehniko tudi Britancem, ki ne vozijo