in

SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT že odprt: Prve dirke napovedane za JUNIJ

Po poročanju medijev, je dirkališče v Šanghaju tik pred odprtjem, prve dirkaške akcije na stezi pa naj bi se odvijale v mesecu juniju. Je morda to upanje tudi za Formulo 1 ali preuranjen korak Kitajcev?

Dirkališče v Šanghaju, kjer bi aprila potekala četrta dirka letošnje sezone Formule 1, VN Kitajske, je bila prva, ki so jo morali prestaviti zaradi koronavirusa, ki je preplavil ves svet in izvira prav iz Kitajske. Zaradi tega se je prireditelj Juss Events že februarja odločil, da se dirka prestavi za nedoločen čas.

Na dirkališču v Šanghaju so pred dnevi izvedli prvo dirko, šlo je za zasebni dogodek Porscheja, ki je potekal za zaprtimi vrati. Prvo resno dirko, serije GT, načrtujejo za 26. junij.

Na Kitajskem se življenje počasi vrača v normalne okvirje. Medtem ko so šole, kinematografi in večje turistične destinacije še vedno zaprte, mesta na Kitajskem znova delujejo, prav tako tudi dirkališče v Šanghaju. Portal Race namreč poroča, da je bil na stezi že izveden zasebni dogodek Porscheja, vendar je bila celotna prireditev zaradi varnosti brez gledalcev na tribunah. Omenjeni portal prav taka navaja, da se prva dirkaška akcija s ponovnim odprtjem dirkališča odvila 26. junija in sicer z kitajskim prvenstvom serije GT, čeprav pogodba še ni bila podpisana.

Organizatorji dirke Formule 1, katera bi morala prvotno potekati 19. aprila, želijo, da se njihova prireditev nadoknadi v jesenskem delu. Ali bo temu tako, pa je vse v rokah FIA-e – Foto: HB Press

Dirka za VN Kitajske je del koledarja Formule 1 že od leta 2004. Organizatorji si želijo, da se njihova dirka izvede v poznejšem terminu letošnjega leta, čeprav drugi prireditelji dvomijo v načrte večinskega lastnika Liberty Medie, ki želi letos izvesti med 15 do 18 dirk. Portal Race še na koncu poroča, da dirke za VN Kitajske v decembru, januarju in februarju ne bi bilo mogoče organizirati, kajti v teh mesecih se povprečna temperatura v Šanghaju ne dvigne nad 10 stopinj Celzija.                      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MARK WEBBER: Začetek FORMULE 1 v juliju je zelo optimističen

BREMBO odslej 2,43-odstotni lastnik PIRELLIJA