in

Spremembe v F2: Giuliano ALESI namesto MATSUSHITE, HUGHES za HWA

Konec tedna bosta na VN Rusije dve ekipi nastopili z novima voznikoma. Giuliano Alesi je iz ekipe HWA Racelab prestopil v MP Motorsport, na njegovo mesto pa je prišel voznik iz F3, Jake Hughes.

Po uradni izjavi ekipe MP Motorsport bo Giuliano Alesi zamenjal Nobuhara Matsushito, ki se je “odločil, da bo nove izzive iskal drugje”. Izkušeni Japonec je vrhunec sezone dosegel z zmago na nori glavni dirki v Španiji, po 18 dirkah pa je v skupnem seštevku na 12. mestu. Skupaj z odličnim debitantom, Felipejem Drugovichem, ki je dosegel že dve zmagi je MP Motorsport trenutno na sedmem mestu v ekipni razvrstitvi.

“Ko sem videl, da Matsushita zapušča MP Motorsport, se mi je to zdela idealna priložnost za Giulianov napredek, saj gre za moštvo, ki sodi v vrh tekmovanja,” je za Motorsport.com povedal Jean Alesi.

Alesija je zamenjal Jake Hughes, voznik moštva HWA v prvenstvu Formule 3, ki je sezono z dvema zmagama končal na sedmem mestu. 26-letni Britanec se bo pridružil izkušenemu Artjomu Markelovu, ki z Alesijem ni imel najboljše debitantske sezone pri HWA. Moštvo je le trikrat osvojilo točke in s skupno 13 točkami držijo predzadnje, deseto mesto na lestvici ekip.

Komentiraj

Loading…

0

Valentino ROSSI: Nisem dovolj KONKURENČEN za naslov

Fernando ALONSO: Ko zmanjka IZZIVOV, se vrneš v F1