in

FELIPE MASSA s pomisleki glede vrnitve FERNANDA ALONSA

Nekdanji dirkač Formule 1 Felipe Massa dvomi v uspeh Fernanda Alonsa, ki se v prihodnjem letu vrača na štartno vrsto. Brazilec se pri tem sklicuje na vrnitev Michaela Schumacherja.

Felipe Massa je za ekipo Ferrari v Formuli 1 dirkal osem sezon in pri tem kot moštvena kolega imel tako Michaela Schumacherja kot tudi Fernanda Alonsa.

Brazilec je bil eno sezono (2006) moštveni kolega sedemkratnega svetovnega prvaka, štiri leta pa Španca, ki se v sezoni 2021 z ekipo Renault vrača v Formulo 1. Medtem ko nekateri drugi nekdanji dirkači, kot je na primer Jenson Button, pričakujejo močan povratek Španca, pa je Massa v pogledu možnosti za uspeh skeptičen. Njegov argument se pri tem glasi Michael Schumacher, ki se po svoji vrnitvi po treh letih premora prav tako ni mogel priključiti starim uspehom in je v treh letih nastopanja za Mercedes le enkrat pristal na stopničkah in sicer leta 2012 na dirki v Valencii.

Felipe Massa sicer meni, da je vrnitev Alonsa dobra za Formulo 1, kar se pa tiče njegovih izgledov za uspeh, pa Brazilec priznava, da bi se mu lahko godilo podobno kot Michaelu Schumacherju pri Mercedesu, kjer je v treh letih osvojil le ene stopničke.

Alonso se vrača po dveh letih premora in Massa v intervjuju za španski časnik AS opozarja: “Fernando je fenomen, talent, ki ga težko najdeš. Vendar pa ne smemo pozabiti, da se vrača v ekipo, ki ne spada med najboljše. Povrhu pa dve leti ni bil v Formuli 1. To bi lahko imelo negativen učinek, kot pri Schumacherju, ki se po treh letih premora ni mogel vrniti na enak nivo. Tudi starost je pomemben dejavnik. Fernando se bo kot 40-letnik boril proti dirkačem, ki so stari med 20 in 25 let. Starost je težava, čeprav je potrebno priznati, da je Alonso talent, ki bi se lahko vsekakor dobro odrezal. Za Formulo 1 pa je v vsakem primeru pozitivno, da se vrača.”       

Komentiraj

Loading…

0

HAMILTON: Kako ga je BRAWN prepričal v mamini kuhinji

PERMANE: SCHUMACHER je mehanikom PREMIJE izplačeval iz lastnega žepa