in

GRESINI samo še prihodnje leto kot tovarniško moštvo APRILIE

Fausto Gresini bo v sezoni 2022 na start ponovno popeljal lastno moštvo, kar pomeni, da se po sedmih letih končuje obdobje sodelovanja z Aprilio.

Samo še prihodnje leto bo tako Gresini Racing v MotoGP predstavljal tovarniško moštvo Aprilie, s sezono 2022 pa bo moštvo neodvisno od tovarniške ekipe, a se za zdaj še ne ve, s katerim proizvajalcem motociklov se bo Gresini pogodil za sodelovanje. Pred Aprilio so pri moštvu iz Faenze sodelovali s Hondo.

Aprilia naj bi po koncu sezone 2021, ko poteče pogodba z ekipo Gresini, ustanovilo svoje lastno tovarniško moštvo. “Aprilie ne bomo več zastopali, kot njihovo tovarniško moštvo, temveč bomo s tekmovanjem nadaljevali kot neodvisno moštvo,” je potrdil Fausto Gresini, ki je napovedal, da bo kmalu znanih še več podrobnosti, med katerimi tudi, kateri proizvajalec jim bo v bodoče dobavljal motocikle.

Gresini Racing in Aprilia sodelujeta od sezone 2014 dalje. Pred tem so bili pri Gresiniju povezani s Hondo.

Pri Gresini Racingu so sicer že sklenili novo petletno pogodbo z združenjem dirkaških ekip IRTA, kar pomeni, da si je s tem italijansko moštvo zagotovilo nadaljnjih pet let nastopanja na najvišji ravni motociklističnega športa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spravljivo in čustveno slovo VETTLA od FERRARIJA in posvetilo LECLERCU

Testiranja mladih dirkačev ABU DABI: “Mladenič” ALONSO najhitrejši