in ,

MERCEDES razkriva težavo z MOTORJEM, ki jo želi popraviti do BAHRAJNA

Pri Mercedesu pravijo, da imajo pri svoji pogonski enoti nekatere težave, vendar pričakujejo, da bo rešitev sprejeta pred začetkom sezone oziroma testiranj v Bahrajnu.

Mercedes je osvojil vseh sedem naslovov prvaka, odkar je Formula 1 leta 2014 prešla na hibridno tehnologijo. V lanski sezoni so osvojili 13 zmag. Nemški proizvajalec svoje pogonske enote dobavlja tudi ekipama Aston Martin in Williams, od letos naprej pa bo njihova pogonska enota poganjala tudi dirkalnika McLarna.

To pomeni, da bo letos v polju Formule 1 z Mercedesovimi motorji opremljenih 40 odstotkov dirkalnikov. Vodja motornega oddelka Hywel Thomas pa je razkril, da so v postopku odpravljanja nekaterih težav s pogonsko enoto. “Kar zadeva pripravljenost, imamo trenutno v izdelavi veliko motorjev, ki se pripravljajo na novo sezono,” je dejal Thomas v videu, ki ga je objavila ekipa Mercedes. “Nekatere smo že dobili skupaj, prav tako pa imamo še motorje, ki tečejo na testni mizi in opravljajo test vzdržljivosti. Obstajajo pa tudi motorji za naše kupce, ki so že pri njih in so že vgrajeni in zagnani ali pa v procesu, da se to naredi. Z agregati imamo nekaj težav, za katere imamo na voljo veliko načrtov za odpravo. Prepričan sem, da bo vse popravljeno do prve dirke.

Hywel Thomas razkrije, da se Mercedes tačas ubada s težavami pri svoji pogonski enoti.

Thomas je dodal, da popravljeni predpisi o pogonskih enotah pomenijo tudi, da je moral Mercedes izven sezone spremeniti svoj pristop. “To je prva zima, v kateri smo se za celotno sezono pripravili na samo eno nadgradnjo,” je pojasnil. “Torej, vso svojo zmogljivost moramo vnesti v prvo pogonsko enoto, ki bo uporabljena na prvi dirki, medtem ko smo v prejšnjih sezonah lahko razdelili različne pakete za vsako pogonsko enoto, ki se predstavi. Torej s tem izzivom moramo priti do absolutno vsega za prvo dirko in poskrbeti, da bo pogonska enota zanesljiva. Prav tako je v letošnji sezoni več dirk in enako število pogonskih enot, kar pomeni, da mora vsaka pogonska enota zdržati več dirk.

Toda do prve dirke letošnje sezone naj bi bile težave odpravljene, saj imajo veliko načrtov, kako bodo to storili – tudi pri svojih kupcih, ekipah Aston Martin, Williams in McLaren.

Šef motornega oddelka srebrnih puščic še doda: “Prepričati se moramo, da smo na to pripravljeni in se še bolj osredotočiti na zanesljivost pogonskih enot. Prav tako imamo izziv precej kratkega zimskega premora, saj smo lansko sezono zaključili šele sredi decembra in sedaj smo že znova v njej. Torej, če sploh kaj, smo morali narediti več in to v krajšem času.” Kot je znano, bo novi dirkalnik ekipe Mercedes za sezono 2021, ki bo nosil ime W12, javnosti predstavljen 2. marca.                                  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lewis HAMILTON & Grace LINDLEY: Kalifornijska ROMANCA novopečenega VITEZA?

BRAD BINDER: KTM je pripravljen na boj za NASLOV