in ,

HÜLKENBERG ne bo rezervni dirkač ASTON MARTINA

Nico Hülkenberg je v lanski sezoni z nastopi za ekipo Racing Point mnogim dokazal, da si vsekakor zasluži sedež v Formuli 1, a žal je za letošnjo sezono ostal na stranskem tiru.

Morda bi se nekomu zdelo, da je Nemec zaradi tega zagrenjen, vendar temu ni tako. Tačas je namreč popolnoma osredotočen na naslednjo priložnost, ki bi se morda lahko ponudila v letu novega pravilnika in novih dirkalnikov.

Zaradi tega popularni Hulk še ni obupal oziroma odpisal načrte za nadaljevanje kariere Formule 1, kljub dejstvu, da so v letošnji sezoni sedeže dobili morda manj nadarjeni dirkači. “Tako to deluje. Predlogo sem že na svetu, da bi to vplivalo name,” je Nemec povedal za GQ Magazin. Kljub temu je škoda, da ga letos ne bo v Formuli 1. Lanski nastopi za Racing Point so bili zelo impresivni, ne toliko zaradi končnega rezultata, ampak zato, ker je bil poklican v zadnjem trenutku.

Nico Hülkenberg je končal govorice okrog tega, da bi lahko letos opravljal naloge rezervnega dirkača Aston Martina in se priključil rojaku Sebastianu Vettlu, kar se ne bo zgodilo. – Foto: HB Press

Še posebej na dirki VN Eifla na Nürburgringu, ko pred kvalifikacijami ni odpeljal niti metra po stezi, a je kljub temu pokazal sijajen nastop. Zato nikakor ne preseneča, da ljudje in mediji vse pogosteje govorijo, da bi lahko letos pri Aston Martinu sodeloval kot moštveni kolega Sebastiana Vettla – kot uradni rezervni dirkač ekipe. “Sebastian že ima moštvenega kolega, zato tega dirkalnika ne bom vozil, to je dejstvo. Kljub temu bi rad ostal v Formuli 1 in poskušal najti stalni sedež za sezono 2022. Kdo ve, kaj se bo zgodilo letos. Morda bom moral svoje delo iz lanske sezono ponoviti tudi letos.”          

Komentiraj

Loading…

0

CUPRA Formentor VZ5 kot DARILO za 3. rojstni dan ZNAMKE

WOLFF: Motivirati ekipo je največji IZZIV